USA fruktar trivialiseringen av rysk och kinesisk "utpressning för att avskräcka"

Medan spänningarna fortsätter att växa, verkar användningen av utpressning för att avskräcka ha blivit en praxis som alltmer används av ryska, men även nordkoreanska och till och med kinesiska ledare, medan västerlänningar saknar svar på detta område.

Knappt några dagar efter starten av militära operationer i Ukraina beordrade Vladimir Putin, på ett mycket publicerat sätt, sin stabschef och sin försvarsminister att sätta ryska strategiska styrkor i hög beredskap, som svar på den första omgången av sanktioner som kommer från USA och Europa mot Ryssland som svar på denna aggression.

Sedan dess har Moskva upprepade gånger upprepat sina strategiska hot i ett försök att hindra västvärlden från att blanda sig i den pågående konflikten, och för att ge växande stöd till ukrainarna.

Om detta inte hindrade USA, Storbritannien och många europeiska länder från att leverera allt tyngre vapen i takt med att det ukrainska motståndet växte i styrka, övertygade denna hållning ändå västvärlden att ge upp leverans av viss avancerad utrustning såsom stridsflyg, luftvärnssystem eller långdistansartilleri, samt ingripa militärt i konflikten, till exempel genom att införa en flygförbudszon över landet.

För amiral Charles Richard, befälhavare för USA:s strategiska kommando, Det är nu att vänta att denna typ av utpressning i avskräckande syfte kommer att föröka sig i maktbalansen mellan väst och Ryssland, men även gentemot Kina.

Trots fördrag som förbjuder kärnvapenkapabla kort- och medeldistansvapen i Europa, har Moskva verkligen utrustat sig med ett flertal system med dubbla kapaciteter, som kan bära både konventionella och nukleära nyttolaster, som sannolikt kommer att användas för denna typ av utpressning.

Detta är särskilt fallet med 9M273 Iskander-M kortdistans ballistisk missil kapabel att bära en kärnladdning på 50 kiloton 500 km i en semi-ballistisk bana utformad för att omintetgöra västerländska antimissilförsvar, såsom kryssningsmissilen 3M-54/14 Kalibr med en räckvidd på 1500 km ombord på korvetter, ryska fregatter och ubåtar (precis för att motverka INF-fördraget som bara gällde landmissiler), eller till och med kryssningsmissilen 9M729 Iskander-K som ledde till att USA drog sig ur INF-fördraget.

Utpressning för att avskräcka genomförs av Ryssland med ankomsten av Kinzhal-missilen
Kinzhal luftburen hypersonisk missil kan bära 100-500 kt nukleär nyttolast 2000 km bort

På samma sätt är de nya ryska hypersoniska missilerna också dubbelkapabla, som Kinzhal med en räckvidd på 2000 km som kan bära en kärnkraftsnyttolast på 100 till 500 kiloton, och antiskeppsmissilen 3M22 Tzirkon kan bära en kärnladdning som uppskattas till 200 kt.

På den kinesiska sidan gäller samma sak, med missiler som DF-21 med en räckvidd på 1500 6 km och som kan bära upp till 200 autonoma kärnstridsspetsar från 500 till 26 kt, DF-4500 med en räckvidd på XNUMX XNUMX km, och den DF-17 med en beräknad räckvidd på över 2000 km och bära en kärnladdning i ett hypersoniskt glidflygplan.

Mer nyligen avslöjade Peking förekomsten av marina och luftburna ballistiska missiler kraft och kapacitet jämförbar med DF-21:s. Dessutom har de kinesiska strategiska styrkorna åtagit sig byggandet avminst 360 härdade silos för att rymma sin nya flotta av interkontinentala ballistiska missiler fast bränsle under de kommande åren, medan Peking under två år har sett antalet tillgängliga kärnstridsspetsar fördubblas, till den amerikanska underrättelsetjänstens förvåning som uppskattade att det skulle ta ungefär tio år för Kina att uppnå det.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Avskräckningspolicy | Militära allianser | Försvarsanalys

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna