Efter A-10 vill det amerikanska flygvapnet dra tillbaka sina F-15C ur drift senast 2030

Förberedelserna av den årliga budgeten för de amerikanska väpnade styrkorna är en mycket rik period av lektioner, som i synnerhet tillåter de tre styrkorna i landet, den verkställande makten å ena sidan, kongressen å andra sidan, men också de väpnade styrkorna själva, att offentligt uttrycka sin vision och förväntningar för det kommande året och därefter, vad gäller investeringar men också av format och strategi. Medan allas överväganden under 3-, 90- och 2000-talen framför allt var tekniska eller ekonomiska, har de sedan början av decenniet fått en ny, mycket tillämpad karaktär, samtidigt som spänningarna med Ryssland, Kina och även Iran eller Nordkorea fortsätter. att växa, och att en enad front av auktoritära nationer som för dem samman mycket väl skulle kunna uppstå snart. Faktum är att där militär, senatorer, representanter och medlemmar av den amerikanska regeringen i flera decennier har kämpat mot armbrytning för att avgöra i vilket företag eller i vilken stat Pentagons kolossala krediter ska investeras, är ämnena idag mycket mer konkreta. operativa och till och med direktiv.

Efter 30 år av programmatisk vandring och hundratals miljarder dollar fördunstat i avbrutna eller misslyckade program, räknas varje dollar idag inom Pentagon, i synnerhet för att stödja den kinesiska utmaningen. Det var så de fyra arméerna genomförde djupgående omorganisationer i syfte att modernisera sina förband vid en påtvingad marsch, vilket gav upphov till nya program utvecklade på extraordinärt korta tidtabeller (för Pentagon) såsom Mobile Protected Firepower eller MFP light tank vars produktion lanserades efter bara 4 år av färdigställande och testning, ett rekord för den amerikanska armén som de senaste åren hade en tendens att vrida sina program. Likaså NGAD-programmen för det amerikanska flygvapnet och den amerikanska flottan, som kommer att producera å ena sidan ett stridsflygplan som kommer att ersätta F-5 i början av nästa decennium, å andra sidan en multiroll till ersätta Super Hornet ombord på US Navy hangarfartyg på samma schema, genomförs båda med slagande trummor, med en agenda och en budget som noggrant övervakas, särskilt av kongressen. Faktum är att om det bara tog Kina 22 år, mellan 30 och 1990, dess arméer och dess försvarsindustri, att komma ikapp de 2020 år av teknisk och industriell eftersläpning de hade i slutet av 30-talet, de amerikanska arméerna och industrimännen. , å sin sida kommer att behöva absorbera till 80, 2030 år av programmatisk indigence, vilket är vad de nu arbetar med.

F-35A kommer gradvis att bli stöttepelaren för amerikanska stridsflygplan 2030, när mer än tusen av dessa flygplan kommer att vara i tjänst med United States Air Force.

För det amerikanska flygvapnet definierades målstrategin för två år sedan av general Brown, kort efter att han tog över tyglarna om det mäktigaste flygvapnet på planeten. Detta baserades på moderniseringen av stödflygplan, med förvärvet av nya KC-46A tankfartyg som en del av KCx-programmet och nya beredskapsflygplan för att ersätta Sentry, den rullande moderniseringen av transportflottan och produktionens stora ansträngningar för att utveckla ny utrustning som stridsdrönare och hypersoniska vapen. Det strategiska flygvapnet skulle stärkas genom ankomsten av ett konfidentiellt antal nya B-21 Raider stealth bombplan. Men nyckelämnet för de kommande åren är ingen mindre än moderniseringen av den amerikanska stridsflottan. Således kommer dess ryggrad, i slutet av decenniet, verkligen att bestå av nästan tusen F-35A som gradvis kommer att ersätta A-10, såväl som några av F-16 och F-15E. de flesta moderna enheter skulle moderniseras. Den nya F-15EX Super Eagle, som från början skulle beställas i 240 exemplar, kommer endast att beställas på 80 enheter, främst för att ersätta tillbakadragandet av F-15C. Och slutligen, NGAD-programmet, som, om det syftade till att ersätta F-22 i slutet av decenniet, uppenbarligen kommer att stödjas under en tid av det senare, som med största säkerhet kommer att spela förlängning. Det exakta schemat för pensionering av äldre enheter, eller Legacy-enheter som utsetts av USAF, var dock inte klart definierat förrän nu. Det är nu gjort.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklarna i full åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis föremål". Flash-artiklarna är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga analys-, nyheterna och syntesartiklarna. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen - avsnittet Prenumerationer och verktyg


 

Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT