Efter Europa och Japan kommer USA att stärka sina styrkor i Sydkorea

Sedan början av det ryska anfallet på Ukraina har USA utplacerat mer än 20.000 100.000 ytterligare soldater i Europa för att nå totalt 4 XNUMX män och kvinnor från de fyra amerikanska arméerna som finns på europeisk mark. Samtidigt har den amerikanska militära närvaron i Japan hårdnat avsevärt, med utplacering av nya luftvärns- och detektionssystem, såväl som nya stridsanordningar, medan spänningarna med Peking, särskilt kring Taiwanfrågan, fortsätter att växa. Det kommer att vara likadant i Sydkorea. På ett besök i Seoul för att träffa sin motsvarighet Lee Jong-Sup, förklarade den amerikanske försvarsministern Lloyd Austin faktiskt att USA skulle öka utplaceringen av vapen och medel i landet, för att svara på det ökade hotet från Pyongyang.

Man bör komma ihåg att de nordkoreanska arméerna under de senaste månaderna har genomfört en mycket intensiv maktdemonstration och genomfört inte mindre än 83 tester av ballistiska missiler och kryssningsmissiler av alla slag, vare sig de är kortdistanstaktiska, strategiska interkontinentala eller strategier för att byta miljö. På samma gång, landet fortsätter en intensiv ansträngning för att modernisera sina kärnvapen och konventionella styrkor, med ankomsten av nya modeller av stridsstridsvagnar, infanteri- eller artilleristridsfordon och självgående raketuppskjutare som, även om de inte motsvarar i kvalitet de modeller som implementerats av dess granne från söder och av de amerikanska styrkorna permanent utplacerade i halvön utgör ändå ett verkligt hot på grund av deras antal.

Det amerikanska flygvapnet kommer att intensifiera utplaceringen av flygplan till Sydkorea, inklusive F-22 Raptor stealth fighters

För att svara på denna utveckling av hotet kommer Washington därför att öka närvaron av lufttillgångar, inklusive F-22 och F-35 smygstridsflygplan, men även sjö- och markstyrkor, såväl som luftvärns-, antimissiler och för att hämnas , för att avskräcka Pyongyang från all överdriven äventyrlighet. Men om Lloyd Austin försäkrade sin motsvarighet om förstärkning av amerikanska styrkor som finns i Sydkorea, såväl som övningar mellan amerikanska och sydkoreanska styrkor, nämnde han inte en möjlig utplacering av kärnkraftskapacitet på marken. som hävdas av Maison Bleue, även om USA:s försvarsminister återigen har bekräftat att det amerikanska svaret på en nordkoreansk kärnvapenattack mot söder skulle vara snabb och massiv.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklarna i full åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis föremål". Flash-artiklarna är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga analys-, nyheterna och syntesartiklarna. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen - avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT