Inför Kina skulle USA:s precisionsammunitionslager bara hålla en vecka

En vecka ! Detta är den tid det kommer att ta för den amerikanska flottan och det amerikanska flygvapnet att tömma sina lager av långdistansprecisionsammunition i händelse av en konflikt mellan USA och Kina runt ön Taiwan. . Detta är i huvudsak den observation som gjorts av den senaste rapporten från den amerikanska tankesmedjan Center for Strategic and International Studies, eller CSIS, som också pekar på omöjligheten för amerikansk industri som den är organiserad idag, att möta behoven av ett högintensivt krig mot en stormakt, om konflikten skulle komma att pågå, som det är fallet i Ukraina mot Ryssland. Och i själva verket presenterar rapporten en ganska alarmerande situation för verkligheten av ammunitionslagren från de amerikanska väpnade styrkorna, oavsett om det handlar om ammunitionen som beväpnar fartygen och stridsplanen från den amerikanska flottan och det amerikanska flygvapnet, men också USA. Arméns ammunitionslager, i stort sett uttömda av det stöd som beviljats ​​Ukraina under ett år, utan att, återigen, amerikanska BITD kan återkomponera dessa lager dynamiskt.

Denna rapport, om den inte på något sätt är en överraskning för de amerikanska soldaterna som ständigt har ringt i varningsklockorna i denna fråga inför kongressen i flera år med potentiellt återkomst av högintensiva konflikter, uppmanar oss också att lägga några debatter på senare tid, såsom den ofta kommenterade utarmningen av liknande ammunition av ryska flyg- och marinstyrkor i Ukraina, vilket leder till att de litar antingen på ostyrd ammunition som släta gravitationsbomber eller på föråldrade missiler. Faktum är att den mycket verkliga utarmningen av rysk precisionsammunition sedan starten av denna konflikt inte skiljer sig från den som skulle drabba USA och dess NATO-allierade i händelse av en liknande konflikt. Det verkar till och med som om ryska tillverkare lyckas producera nya missiler relativt snabbt, som t.ex. marinkryssningsmissilen Kalibr, med en hastighet av 10 till 20 enheter per månad, vilket dessutom kanske är högre än västerländsk produktionskapacitet. franska MdCN eller amerikanska Tomahawk.

Det tar två år för Lockheed-Martin att tillverka antifartygsmissilen LRASM

För om CSIS-rapporten uppmanar generalstaben, men också kongressen och de amerikanska industrimännen, att öka sin industriella produktionskapacitet såväl som ammunitionslagren för att möta en stor potentiell konflikt, uppmanar den också till att ifrågasätta relevansen av den doktrinära modellen som används av västerländska arméer, baserade på mycket effektiva men också dyra och framför allt komplexa vapensystem, som tar lång tid att producera. Det är därför lämpligt att jämföra den moderniseringskapacitet som Rheinmetall tillkännagav när det gäller Leopard 1 och 2 som potentiellt kan överföras till Ukraina, med en genomsnittlig hastighet av ett eller två pansarfordon per vecka, och de 40 till 50 pansarfordon som tillverkas eller renoveras och moderniseras varje månad av den ryska Uralvagonzavod-fabriken idag, medan två moderniseringslinjer av T-62M-tankar som byggs i Ryssland kommer att göra det möjligt att producera ett femtiotal ytterligare medelstora tankar varje månad.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen – avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT