Tyskland skulle kämpa för att hitta de 40 Marder IVC som utlovats till Ukraina för mars

Den 5 januari följande Frankrikes tillkännagivande om den kommande leveransen av ett obestämt antal AMX-10RC, Olaf Scholz, den tyske förbundskanslern, tillkännagav gemensamt för sin amerikanska motsvarighet Joe Biden som lovade 50 Bradley-infanteristridsfordon (IFVs), leverans av 40 Marder IFVs, ett pansarfordon som väger mer än 35 ton som klarar av beväpnade soldater från första linje 6. , och för att stödja deras engagemang med en 20 mm kanon, en 7,62 mm maskingevär och en MILAN anti-tank missil launcher. Medan allt tyder på att de ukrainska arméerna har för avsikt att i början av våren inleda en omfattande offensiv för att befria det territorium som fortfarande står under rysk kontroll, innan motståndararméer och industri kan återfå numerära fördelar, det var därför nödvändigt, för Olaf Scholz som för Joe Biden och Emmanuel Macron, att lova sina nya pansarvagnar för mars månad.

Eller enligt en artikel publicerad av nyhetssajten Spiegel, verkar det som att tillkännagivandet från den tyske förbundskanslern överraskade alla över Rhen. I själva verket hade varken industrin eller arméerna, och inte ens försvarsministeriet, rådfrågats, enligt tyska journalister, av förbundskanslern innan detta löfte, som Joe Biden synbart erhållit mer än vad Berlins ledare förutsåg. Och i dag är alternativen för att faktiskt leverera de 40 Marder som utlovats till Kiev enligt det planerade schemat långt ifrån självklara och ännu mindre tillfredsställande, medan Bundeswehr liksom tyska industrimän redan står inför de viktigaste begränsningarna för att upprätthålla landets minimiförsvar. Förmågor.

Avsedda att ersätta Marders, stöter Puma VCI på betydande problem med tillförlitlighet och prestanda

Det är sant att Rheinmetall och KMW från starten av konflikten i Ukraina hade meddelat att de kunde sätta ett visst antal pansarfordon i drift igen, såsom Cheetah luftvärnssystem, Leopard 1 stridsvagnar och Marder IFVs, för att stödja den ukrainska ansträngningen inför rysk aggression. Men, och detta förklarades perfekt av tillverkarna, var det inte bara nödvändigt för detta att erhålla de tyska myndigheternas godkännande, utan också för att få de krediter och den tid som krävdes för att sätta dessa pansarfordon som för närvarande är i malpåse igen i drift. Och för att återinföra ett fyrtiotal Marders i industrilager är tidsfristerna längre än de få veckor som Berlin förutsåg, om ordern och krediterna från försvarsministeriet verkligen skickas inom mycket korta tidsfrister, en domän där den tyska byråkratin är långt ifrån utmärkt.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen – avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT