Den amerikanska armén kommer att ha en första hypersonisk förmåga från slutet av 2023

Ibruktagandet 2018 av den ryska Kinzhal hypersoniska luftburna missilen hade effekten av en kalldusch över Atlanten, medan Pentagon hade varit vana vid att placera sig i toppen av den tekniska försvarspyramiden sedan slutet av 80-talet. Ryssland, ett land som uppfattades som besegrat under det kalla kriget, med en BNP som knappt var större än Spaniens, utrustade sig inte bara med teknik som de amerikanska arméerna inte hade, men som de inte hade. kunde, i staten, skydda sig själva. Stolthetsreaktionen från Washington och Pentagon var på omfattningen av den plötsliga förolämpningen, eftersom så tidigt som 2019 lanserades inte mindre än 6 hypersoniska missilprogram av de amerikanska arméerna, beroende på om de var raketdrivna eller drivna av en scramjet, luftburet eller uppskjutet från en land- eller sjöcontainer, avsedd att inrikta sig på land- eller sjömål.

Medan under de senaste 25 åren har en majoritet av amerikanska försvarsprogram präglats av bittra misslyckanden (ersättning av Bradley, RAH-66 Comanche-helikoptern, etc.), av program med orimliga kostnader (F-35, havsubåtar, etc.). ).wolf) och genom tekniska återvändsgränder (Zumwalt-förstörare, LCS-korvetter), som alla genererar monumentala extrakostnader utan att tillåta arméerna att effektivt genomföra sin modernisering, tog det knappt mer än 5 år att ge substans åt flera av dessa hypersoniska program, såsom HAWC ( Hypersonic Air-Breathing Weapon Concept) luftburen hypersonisk missil utvecklad av DARPA för US Air Force, som spelade in flera framgångsrika tester 2022, eller som AGM-183A ARRW-programmet för Air-launched Rapidly Respons Weapon utvecklat av Air Force och Lockheed- Martin som efter flera misslyckanden, anlände i december 2022 avslutade en fullständig hypersonisk flygsekvens.

B52H AGM183A ARRW försvarsanalys | Hypersoniska vapen och missiler | Artilleri
AGM-183A ARRW-missilen testades framgångsrikt i början av december 2022 av det amerikanska flygvapnet

När det gäller Long-Range Hypersonic Weapon-programmet, som utvecklats gemensamt av den amerikanska armén och den amerikanska flottan, noterade det också, i juni 2022, en framgång under testerna, och måste fortfarande genomföra två testflygningar under 2023 innan man i slutet av året utrustar en första amerikansk arméenhet. Detta system, som består av en hypersonisk raketmotor-propellmaskin utvecklad av den amerikanska flottan, och en hypersonisk segelflygplan utvecklad av den amerikanska armén, har hittills klarat separata tester av sina två komponenter och måste nu visa sin förmåga att utvecklas effektivt och på ett kontrollerat sätt i sin helhet innan de går med i sin första operativa insats. Det kommer att implementeras från specifika landcontainrar, såväl som av specialdimensionerade vertikala uppskjutningssystem eller containrar ombord på amerikanska fartyg, varvid jagarna av Zumwalt-klassen är de första byggnaderna som utrustas med denna typ av ammunition 2024.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Hypersoniska vapen och missiler | Artilleri

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna