Kina har enligt uppgift fördubblat produktionen av stridsflyg under det senaste året

Mellan 2014 och 2017 sjösatte kinesiska varv tillsammans 6 jagare samt ett tiotal fregatter och ett femtontal korvetter. Denna produktion av moderna fartyg uppfattades redan då som en stor insats från Pekings sida för att modernisera och stärka sin flotta. Men bara för 2021 sjösattes inte mindre än 7 jagare och 2 fregatter av kinesiska varv, tillsammans med ett nytt hangarfartyg och många andra fartyg, alla ansågs vara perfekt moderna och mycket välutrustade och beväpnade. För att stödja expansionen av den kinesiska flottan har Peking också inrättat 3 moderna tränings-, tränings- och simuleringscenter, ett per flotta, för att träna, träna och kvalificera besättningar samtidigt som nya fartyg levereras. I själva verket har uppkomsten av People's Liberation Army Navy blivit den synliga markören för den mycket snabba moderniseringen och expansionen av de kinesiska väpnade styrkorna, medan Peking 2019 förbjöd sändning av information, särskilt på sociala medier, om landets väpnade styrkor och försvarsindustrin.

Informerade observatörer lyckades dock följa uppgången för de andra kinesiska väpnade styrkorna, särskilt när det gäller flygvapnet. Baserat på observationen av serienumren och registreringarna av bilderna av stridsflygplan publicerade på sociala nätverk och i kinesiska pressartiklar, uppstod en konsensus om den årliga produktionen av kinesiska stridsflygplan, med cirka 80 nya stridsflygplan levererade till den kinesiska luften och marinstyrkor varje år, inklusive 20 till 30 20:e generationens J-5. På Zhuhai 2022 Airshow, som hölls i början av november, blev det uppenbart att produktionen av kinesiska stridsflygplan ökat avsevärt under de senaste månaderna. Sålunda, där flottan av J-20 för ett år sedan uppskattades till cirka 150 enheter, verkar det nu som om den skulle nå mellan 220 och 260 flygplan, baserat på observationen av registreringen som intygar att produktionen av den tredje satsen av enheter skulle vara på god väg, med en produktion, på ett år, av 70 till 80 nya enheter, dvs. minst dubbelt så hög produktionstakt som observerats fram till dess.

D16 försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Härstammar från Su-30, J-16 har helt förnyat och mycket modernare flygelektronik än sin ryska motsvarighet, såväl som nya motorer för större autonomi och ökad prestanda.

J-20-produktionen är inte den enda som verkar ha ökat de senaste månaderna. Således tycks antalet J-16 generella tunga stridsflygplan också ha ökat markant under det senaste året, samtidigt som många nya enmotoriga J-10C och bärarburna J-15 också har observerats. Totalt verkar det som om den årliga produktionen av stridsflygplan inom kinesisk industri har fördubblats på ett år, för att nå och till och med sannolikt överstiga 150 flygplan per år, det vill säga en produktionstakt som väsentligen motsvarar den som stöds av flygbolagen för F-35. , F-15EX och F/A-18E/F avsedda för de amerikanska väpnade styrkorna.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna