Den kinesiska marinen får sin tredje typ 3 attackhelikopterbärare

Sedan Kunlun Shan, det första stora anfallsfartyget av typ 071, togs i bruk 2007, har den kinesiska anfallsflottan genomgått mycket djupgående förändringar, från en imponerande flotta men begränsad i projektionskapacitet för mer än 072 tanktransporter eller LST Type 073 och typ 5000, fartyg på mindre än 6 071 ton utan verklig projektionskapacitet på lång räckvidd, till en flotta som idag ställer upp med 25.000 stora amfibiska anfallsfartyg LPD Typ 40.000 på 075 XNUMX ton, och två XNUMX XNUMX tons helikopterfartyg av typ XNUMX. leveransen av de första 2 Type 075 2021, och den av de sista 3 Type 071 som kommer att spridas mellan 2023 och 2024. När det gäller det tredje Type 075 helikopterfartyget "Anhui" och med skrovnummer 33, tog det i tjänst den 1 oktober inom flottan. öster.

237 meter långa för ett lastat tonnage på mer än 36.000 75 ton, Landing Helicopter Dock, eller LHD Type 28, är motsvarigheten till de stora US Navy helikopterfartygens attackfartyg av klasserna Wasp och America. De kan implementera 30 till 8 helikoptrar för amfibiska anfallsuppdrag, inklusive Z-18/30 tunga transporthelikoptrar som kan bära upp till 5 beväpnade soldater eller 1000 ton last över mer än 9 10 kilometer, stridshelikoptrar som Z-20 och pansarvärnsskyddet Z-071, såväl som den nya Z-075 allmännyttiga helikoptern, som perfekt kompletterar landningsfarkostens transportkapacitet av typ 2. Utöver dess kapacitet för sjöflyganfall, har Type 11-fartygen 30 H/PJ-10 nära självskyddssystem beväpnade med en 8 mm heptatube roterande kanon med radarstyrning, samt två HQ-9 mycket kortdistansmissiluppskjutare beväpnade med XNUMX missiler luftvärn och antimissiler med infraröd styrning med en räckvidd på XNUMX km.

de kinesiska typ 075 attackhelikopterbärarna kan trafikera upp till trettio helikoptrar, inklusive Z-8 tungtransporthelikoptern som kommer från franska Super-Frelon

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT