USA förbereder leverans av medeldistans luftvärnssystem för Ukraina

Om de ukrainska arméerna nu nästan kontinuerligt får nya pansar- och artillerisystem från väst, lider de å andra sidan av en mycket betydande erosion av dess luftvärns- och antimissiltillgångar, såväl som dess lufttillgångar. Detta är anledningen till att de ukrainska civila och militära myndigheterna vid ett flertal tillfällen har uppmanat sina västerländska allierade att leverera stridsflygplan och medel- eller långdistansluftvärnssystem för att kunna hålla tillbaka de långdistansanfall som genomförts. ut av ryska kryssningsmissiler och stridsflygplan som har träffat storstäder och ukrainsk infrastruktur nästan dagligen i flera veckor. Hittills hade USA, liksom européerna, vägrat att ge efter för Kiev i detta område, officiellt för att undvika alltför direkt inblandning i denna konflikt och för att begränsa dess spridning. De senaste dagarna har dock den röda linjen ang leverans av medeldistans luftvärnssystem tycks också ha gått sönder, vilket var fallet innan det för leverans av pansarfordon och artillerisystem.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT