Royal Air Force överger sin Mosquito-stridsdrönare

Under de senaste åren har de brittiska arméerna varit särskilt produktiva när det gäller nya försvarsprogram, under drivkraften från den politiska axeln som valts av Downing Street 10 i tre år och tillkännagivandet av en betydande ökning av de resurser som är tillgängliga för La Défense under de kommande åren. Det är dock tydligt att dessa tillkännagivanden väldigt ofta är kortlivade och att många av dessa program inte tar slut, utöver de första tillkännagivandena och löftena. Detta är återigen fallet i dag, med tillkännagivandet av Royal Air Force om att LANCA-programmet övergavs för Lightweigth Affordable Novel Combat Aircraft och dess Mosquito-drönare. Faktum är att Royal Air Force Rapid Capabilities Office (RCO), som ansvarar för detta program, meddelade den 24 juni att detta skulle inte gå längre än det inledande studiestadiet, samtidigt som man specificerar att dess övergivande inte skulle undergräva Royal Air Forces åtagande att skaffa den bästa "blandningen" av kapacitet till bästa pris, och att det verkligen kommer att förvärva en Loyal Wingmen-typ kapacitet under de kommande åren.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT