Medan det amerikanska flygvapnet vill pensionera 33 F-22 Raptors olämpliga för strid, vill kongressen modernisera dem

Det är vanligt att USA:s kongress, som, låt oss komma ihåg, har sista ordet i frågor om militär planering över Atlanten, spelar rollen som moderator när de ställs inför kraven från de amerikanska arméerna, som ofta är snabba att ställa. radikala beslut vad gäller format. Under de senaste åren har kongressen alltså konsekvent avvisat förfrågningar från det amerikanska flygvapnet om att dra tillbaka sin flotta av A-10:or, den senare ansett dem vara olämpliga för moderna högintensiva strider. För de amerikanska parlamentarikerna är det däremot inte tal om att minska styrkornas storlek utan att kunna sätta en sammanhållen rekapitalisering i ansiktet. Så har de senaste veckorna gjort det avvisade den amerikanska flottans begäran om att dra tillbaka kryssaren Vicksburg och 4 LHDs ur tjänstOch det för 5 av de 9 LCS, och ber den amerikanska flottan att lösa sina framdrivningsproblem för att så småningom överföra dem till allierade flottor om det behövs. Samma logik gäller för det amerikanska flygvapnet, som ser sin begäran om att dra tillbaka den 33 F-22 Raptor Block 20 som för närvarande används för pilotutbildning, Amerikanska parlamentariker anser att det är att föredra att modernisera dem till Block 30/35-standarden lämplig för strid.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT