Australien vill minska sina infanterianskaffningar av kampfordon med en tredjedel

LAND 2018 fas 400-programmet, som lanserades av Canberra 3, syftade till att ersätta M113:orna i tjänst med de australiensiska väpnade styrkorna med 450 nya generationens infanteristridsfordon för en planerad investering på 18 till 21 miljarder australiensiska dollar, dvs. mellan 12 och 14 euro miljard. Han motsätter sig nu två modeller, KF41 Lynx som erbjuds av Rheinmetall Defense Australia, och Sydkoreas Hanwha's Redback AS21, efter att Ajax och CV-90 fasades ut 2019. enligt information som erhållits av den ekonomiska sajten Financial Review, verkar det som att Canberra är på väg att minska sina ambitioner kring detta program, att bara sikta på en order på 300 exemplar, en tredjedel mindre än de 450 som ursprungligen planerades, för att hålla sig inom det planerade budgetramen och inte komma att hota genomförandet av andra kritiska försvarsprogram för Australien, medan den preliminära budgeten för 450 VCI nu når 27 miljarder dollar. En sådan minskning av volymen skulle alltså göra det möjligt att hålla sig till det initiala budgetintervallet, särskilt eftersom landet har lanserat nya program de senaste åren.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT