Sverige beställer ytterligare 24 Archer 155 mm mobila artillerisystem

Med anledning av utställningen Eurosatory 2022 undertecknade chefen för Försvarets Materielverk tillsammans med Lena Gillström, verkställande direktör för BAE, en avsiktsförklaring avseende förvärvet, senast 2025, av 24 monterade självgående kanoner av 155 mm Archer för att utrusta en tredje artilleribataljon av svenska armén, som redan har 48 av dessa system. Detta kontrakt, som diskuteras sedan 2020, är ​​en del av de svenska myndigheternas förnyade ansträngningar att stärka de defensiva kapaciteterna hos landets väpnade styrkor, men också att integrera med Natos standarder, med en försvarsinsats som kommer att minska från 1,3 % av BNP idag till 2 % 2028, efter att ha nått en lägsta nivå på 0,9 % av BNP 2015.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT