Armén studerar möjligheten att öka sin massa genom robotik genom Vulcain-studien

La modernisering av den franska armén går idag igenom två stora program. de SCORPION-programmet som för närvarande pågår syftar till att ersätta den lätta och medelstora komponenten av de medel som står till dess förfogande senast 2035 med leverans av 1872 6 6×XNUMX VBMR Griffon pansarfartyg, 54 Griffons utrustade med MEPAC-artillerisystemet, 300 EBRC Jaguar spanings- och stridsfordon och 2038 4 Serval 4×2025 VBMR, plus ersättningen av lätta pansarfordon från 33 och förvärvet av XNUMX nya CAESAR-vapen. de TITAN-programmet vars studier redan har påbörjats, syftar till att ersätta tung utrustning som Leclerc-stridsstridsvagnen med MGCS-programmet, men också VBCI-infanteristridsfordonet och underpansarartillerisystem och flera raketuppskjutare senast 2040 -2045. Men en studie som borde ge sina slutsatser i slutet av året skulle mycket väl kunna se uppkomsten av ett tredje stort program: VULCAIN-studien studerar verkligen robotteknikens tillämpbarhet för landstrider, i synnerhet för att öka massan i strid, en av de svåraste utmaningarna för armén under de kommande åren.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT