Svenska CV90 Mk IV infanteristridsfordon vinner slovakisk tävling

När det gäller vapenkontrakt är argumenten som används för att välja utrustning, särskilt när det gäller import, oftast vaga, för att inte säga ogenomskinliga.

På detta område kommer den tävling som anordnades av de slovakiska myndigheterna i syfte att uppgradera eller ersätta dess flotta av BVP-1/2-infanteristridsfordon som ärvts från Warszawapaktens tid att ha varit av oöverträffad tydlighet. , och erbjuda en objektiv vision av övervägda alternativ samt egenskaperna hos de utvalda pansarfordonen, både på det operativa området och ur budgetmässig och industriell synvinkel.

I slutet av denna särskilt exakta och dokumenterade process fick CV90 MK IV i sin CV9030-konfiguration beväpnad med en 30 mm Bushmaster II-kanon en poäng på 99,67%. Det utklassade ASCOD som föreslagits av Storbritannien och Spanien, KF-41 Lynx som föreslagits av tyska Rheinmetall i samarbete med Ungern, polska Borsuk och den andra CV90 i version CV9035 beväpnad med en kanon på 35 mm Bushmaster III föreslagen av Sverige och Great Storbritannien.

Modernisera de slovakiska arméernas VCI-flotta

För att modernisera sin flotta av infanteristridsfordon övervägde de slovakiska myndigheterna fyra alternativ, allt från den billiga, men ineffektiva rekapitaliseringen av potentialen hos dess BVP-2 (lokal beteckning för BMP-2), till direkt förvärv på hyllan av importerade pansarfordon, genom moderniseringen av BVP-2 och, den valda lösningen, den lokala konstruktionen av en importerad modell.

Inför oförmågan hos BVP-2, även genomgående moderniserad, att uppfylla kraven i det slovakiska operativa kontraktet när det gäller skydd (Stanag 5 mot granater och missiler, Stanag 3 mot minor), uteslöts snabbt hypoteser av denna typ. , medan hypotesen om hyllförvärv inte gav en tillfredsställande budgetmässig och industriell avkastning.

Snabbt dök hypotesen om lokal konstruktion av en importerad modell upp och Bratislava skickade en begäran om information till de fyra tidigare nämnda tillverkarna.

bvp2 03 Infanteristridsfordon | Försvarsnyheter | militära allianser
Slovakien måste ersätta 200 CVI BVP1 och 2

De slovakiska specifikationerna var, i detta, särskilt tydliga och ambitiösa, för att tillhandahålla ett objektivt och tydligt analysnät. Utöver skyddskraven var IFV tvungen att kunna förstöra en motsatt pansar skyddad av pansar motsvarande Stanag 5 på 500 m med hjälp av sin ombordvapen.

Den måste också förstöra tunga stridsvagnar på 2000 meters höjd med pansarvärnsmissiler, då Eurospike LR2 har valts ut. Dessutom måste den ha moderna kommunikationsmedel som är kompatibla med NATO, korsningsförmåga och mobilitet anpassad för engagemang i Centraleuropa på all terräng, kunna verka i en förorenad NBCR-miljö och ha ett skyddssystem aktivt för att säkerställa överlevnadsförmågan hos pansarfordon.

Slutligen, med hänsyn till lokal tillverkning, bör tanken inte överstiga enhetspriset på 1,738,931,000 XNUMX XNUMX XNUMX €.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Infanteristridsfordon | Försvarsnyheter | Militära allianser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna