Den amerikanska flottan finansierar ett drönarprogram med en räckvidd på mer än en vecka

Bland lärdomarna från kriget i Ukraina representerar spaningsdrönarnas övervägande roll i genomförandet av militära operationer förmodligen, om inte den största överraskningen, i alla fall den mest uppenbara bekräftelsen på de omvandlingar som nu äger rum i fält. -intensiv militär aktion. Framgångarna för de ukrainska arméerna inför fler och mer kraftfullt beväpnade ryska styrkor är i själva verket till stor del baserad på den perfekta integrationen av en enhet som kombinerar ett innovativt kommunikationssystem för att samordna de utplacerade enheterna med informationen som rapporteras av olika typer av drönare, allt från MALE (Medium Altitude Long Endurance) lätt TB2 Bayraktar till kommersiella lätta quadcoptrar modifierade av ukrainska operatörer. I detta sammanhang, och med tanke på de allt mer omfattande övervakningsbehov som amerikanska styrkor kommer att behöva möta i framtiden, har intresset för drönare med mycket lång räckvidd bara vuxit över Atlanten de senaste åren.

Detta är just favoritfältet för den lilla amerikanska startupen Plattform Aerospace baserad i Kalifornien, som är ingen mindre än världsrekordhållaren i flygtid för en drönare med sin Vanilla Unmanned, en drönare som höll luften i 8 dagar och 50 minuter efter att ha åkt nästan 20.000 100 km (dvs en medelhastighet på XNUMX km/ h) i oktober förra året. Och detta rekord gick inte obemärkt förbi av Pentagon, och i synnerhet av US Navy, som har avtalat med kaliforniska SME för att utveckla ett system med mycket lång autonomi kommer sannolikt att tillhandahålla oöverträffad övervakningskapacitet hittills, i synnerhet för att ta på sig långvariga övervakningsuppdrag som är särskilt nödvändiga på sjöfältet, istället för den mer effektiva MQ-9 Reaper för strejkuppdrag och stridsuppdrag, och som måste ersatts i slutet av decenniet av stealth-system.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT