De 5 västerländska vapnen ukrainska styrkorna behöver mest idag

- Annons -

Sedan 12 dagar tillbaka har den ukrainska försvarsmakten och territoriellt försvar lyckats stå emot den ryska offensiven, trotsen uppenbar skärpning av motståndarens regler för förlovning, när det är uppenbart att han inte kommer att ha någon chans till en snabb seger eller att vinna stödet eller ens neutraliteten hos den stora majoriteten av den ukrainska befolkningen. Vapenleveranser till de ukrainska styrkorna, som initierades före konflikten av USA och vissa europeiska länder, spelar nu en avgörande roll för deras förmåga att upprätthålla trycket på de enheter som deltar i den ryska offensiven, genom att effektivt slå till försörjningskonvojer och blockera vissa offensiver, i en strategi att sakta ner och maximal utmattning mot motståndaren. Men den betydande förändring av strategin som implementerats av de ryska enheterna, som nu i betydande utsträckning använder sina luft- och artilleritillgångar, inklusive mot bostadsområden, undergräver ukrainsk motståndsförmåga, optimerad för kortsiktiga engagemangsavstånd.

För att ge de ukrainska stridsflygplanen möjlighet att motverka den extraordinära eldkraften hos de ryska linjeförbanden, verkar det väsentligt att initiera leveransen av nya vapensystem anpassade till denna nya taktiska verklighet, så att ukrainarna kan stödja engagemanget samtidigt som de urholkas. fiendens offensiva kapacitet, och därmed övertyga Kreml om behovet av en förhandlingslösning på denna konflikt, utan att ge Vladimir Putin en förevändning att utse européerna och, mer allmänt, västerlänningarna, som medstridiga, vilket skulle vara fallet om Europeiska stridsflygplan eller tunga pansarfordon, även opererade av ukrainska besättningar, skulle passera landets gräns. I den här artikeln kommer vi att presentera 5 av dessa vapen som är oumbärliga för att ukrainarna ska möta denna utmaning, utan att ge de ryska myndigheterna en förevändning för en potentiell utvidgning av konflikten.

1- Vagabond-ammunition och NLOS-missiler

De senaste dagarna har visat att de ryska styrkorna nu använder sitt kraftfulla artilleri för att övervinna det ukrainska försvaret, men också för att försöka bryta moralen hos de civila, genom att utföra inexakta men extremt dödliga anfall på medeldistans. Dessa drivs mestadels av 2S19 Msta-S 152 mm och 2S3 Akatsiya 122 mm självgående kanoner och BM-21 Grad flera raketgevär. Dessa system har en maximal räckvidd som sträcker sig från 18 km (Akatsiya) till 40 km för Grad, vilket gör att ukrainska mål kan träffas samtidigt som de förblir utom räckhåll för ukrainska defensiva förmågor, även när de försöker genomföra infanteriräder eller specialstyrkor. Utan luftanfallskapacitet förutom TB2-drönare effektiva men sårbara mot förberedda positioner, och med begränsad motbatterikapacitet, har ukrainska styrkor nu ett kritiskt behov av vapensystem som kan ingripa på medelavstånd, mellan 5 och 40 km, för att kunna att neutralisera, eller åtminstone trycka tillbaka de ryska batterierna som omger städerna.

- Annons -
2s19 msta s Tyskland | Försvarsanalys | Rysk-ukrainska konflikten
Den självgående pistolen 2S19 Msta-S har en räckvidd på 25 km

Västerlandet har två system av denna typ, som sannolikt svarar mot just detta behov. Den första är Ammunition Vagabonde, som gjorde den briljanta demonstration av hans förmågor under Nagorno-Karabach-kriget. Dessa lätta drönare gör det möjligt att ta sig an mål som befinner sig flera kilometer till flera tiotals kilometer bort beroende på modell, och kombinerar drönarens uthållighet och dess förmåga att söka efter och upptäcka mål, med en slag- och destruktionskapacitet tack vare bl.a. stridsspetsen som förstör målet när drönaren träffar det, vilket leder till att vissa kallar dem "kamikaze drönare". Dessutom, på grund av sin ringa storlek och minskade hastighet, är vagrant ammunition svår att upptäcka av luftvärnssystem, och deras låga infraröda strålning gör dem motståndskraftiga mot mark-till-luft-missiler som använder denna typ av styrning. Oavsett om det är USA-utvecklat infanteri switchblad, vars räckvidd och autonomi reduceras, till tyngre vagrantammunition som den israeliska Harop som kan slå till på flera tiotals kilometer, skulle dessa system erbjuda de ukrainska styrkorna mycket användbara indirekta anfallsförmåga för att neutralisera artillerihotet.

På samma sätt finns det nu långväga pansarvärnsmissiler som också kan utföra indirekta anfall. Dessa är NLOS-missiler för No Line of Sight, vapen som inte kräver en siktlinje mot målet för att skjuta, och därför förstör ett mål medan de förblir under tak. Två system är för närvarande i produktion i väst, den franska MMP med en räckvidd på 6 km som kan användas av infanteri, och den israeliska Spike NLOS med en räckvidd på 30 km men som kräver fordonsmonterad implementering. . Dessa system skulle inte bara göra det möjligt att engagera artilleriförband på säkert avstånd, utan de skulle också kunna användas för att som en prioritet eliminera luftvärnssystem som skyddar ryska förband, för att tillåta användning av beväpnade drönare som TB2 till ta bort batteriet.

2- Lätta spaningsdrönare och anti-drönare


LOGO meta defense 70 Tyskland | Försvarsanalys | Rysk-ukrainska konflikten

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna