Geopolitiskt webbseminarium "Iran och dess frågor"

Datum : 17 mars 2022 från 9:00 till 19:00.

bildad : Webbseminarium

registrering : theo.nencini@gmail.com

Beskrivning :

Med återupptagandet av förhandlingarna om kärnkraftsfrågan och inför utsikten att efterträda den nuvarande Högsta Guiden, Ayatollah Ali Khamenei, går Islamiska republiken Iran in i en känslig fas i sin existens. Regimen i Teheran befinner sig i en paradoxal situation av inre bräcklighet och yttre styrka. Internt bekräftar maktövertagandet av den hårdaste konservativa flygeln att det shiitiska prästerskapets upprätthållande av makten har företräde framför kraven som härrör från en befolkning i nöd, hårt drabbad av internationella sanktioner. Utomlands drar den islamiska republiken fördel av regionala omkonfigurationer och drar nytta av dess geostrategiska värde. Utöver stödet för "det shiitiska motståndets axel" i Nära och Mellanöstern, verkar Raisi-administrationen satsa allt på politiken att "se österut": koppla landets utveckling till det kinesiska projektet Nya Sidenvägarna och göra förstärkningar band med Kina och dess asiatiska grannskap en hörnsten i Irans utrikespolitik.
Organiserad som en del av doktorandverksamheten vid Institut Catholique de Paris, och med hjälp av Brousse dell'Aquila Endowment Fund, kommer denna studiedag helt ägnad åt Iran att vara ett tillfälle att ta upp djupgående ämnen så varierande som hårdnandet av regim som förberedelse för "post-Khamenei", effekterna av internationella sanktioner på iraniernas liv, utmaningen med utländska investeringar, effekterna av regionala omstruktureringar på Irans strategiska ställning, användningen av asymmetriska krigföringsverktyg, den senaste tidens integration i Shanghai Cooperation Organisation (SCO)... och alla andra ämnen som tillåter
dechiffrera den geopolitiska situationen i Iran 2022.

Ladda ner programmet :

Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT