Tyska Rheinmetall presenterar Lynx 120, en ny högpresterande medeltank

I augusti 2021 publicerade vi på Meta-Defense en analys som belyser relevansen, för arméer som den franska försvarsindustrin, av utveckla medellång spårad pansarplattform och medelstor stridsvagn hög prestanda, vilket gör att bland annat kan fylla ett betydande underskott i arméns kapacitet när det gäller högintensiv strid härifrån till ankomsten av tunga pansarfordon från det fransk-tyska MGCS-programmet i slutet av nästa decennium. Med bara 200 ekonomiskt moderniserade Leclerc-stridsvagnar och 650 VBCI-infanteristridsfordon som nu är mer lämpade för låg- och medelintensitet än för ingrepp mot en motståndare som är tungt beväpnad med moderna och välutrustade medel utbildade, kommer armén sannolikt att sakna eldkraft och motståndskraft i händelse av en konflikt, eller trovärdigheten att upprätthålla en avskräckande hållning.

Tydligen har den tyska landrustningsjätten, Rheinmetall, kommit till samma slutsats när det gäller sin hemmamarknad, såväl som behoven av denna typ av rustningar under de kommande åren på den internationella scenen. Så här har han precis presenterat dess Lynx 120, en medelstor tank baserad på Lynx KF-41-plattformen(i huvudillustrationen), och tillgodose nästan helt de behov som uttrycks i augustiartikeln. Faktum är att Lynx 120 är en tungt beväpnad medelstor stridsvagn, med en 120 mm pistol med jämn hål som kommer från den som utrustar Leopard 2 idag, såväl som ett automatiskt lastningssystem, och en uppsättning mål och visioner för den senaste generationens fält av engagemang. Till denna vetronics läggs, liksom för den ungerska KF-41, ett ADS-aktivt skyddssystem utvecklat av samma Rheinmetall för att skydda pansarfordonet från raketer och pansarvärnsmissiler, samt modulär kompositrustning för att anpassa skyddet av pansarfordonet till operativa behov.

KF-41 Lynx är ett mycket avancerat, men också mycket dyrt nästa generations infanteristridsfordon

Det måste sägas att KF-41-plattformen, redan valt av Ungernoch tävlande i Australien et i USA att ersätta de två arméernas infanteristridsfordon, erbjuder många fördelar för att utvecklas till en sådan medelstor stridsvagn, särskilt en kraftfull Liebherr turbodieselmotor som kan nå 850 KW, eller 1.140 30 hk, som erbjuder ett utmärkt kraft-till-vikt-förhållande på nästan 40 hk per ton om den nya tanken skulle nå 120 ton. Faktum är att Lynx-120:s största tillgång skulle utan tvekan vara dess rörlighet och betydande brandundvikande kapacitet när denna rörlighet är kopplad till tankens avancerade Vetronics. Slutligen kommer den att dra nytta av Lynx-plattformens modularitet och skalbarhet, vilket gör det möjligt att helt enkelt lägga till ytterligare utrustning efter behov, särskilt eftersom den har en stor reserv av motor- och elkraft. Med all sannolikhet kommer Lynx 2022 med all säkerhet att vara en av stjärnorna i den kommande Eurosatory 13-mässan som kommer att hållas i Paris 17-XNUMX juni.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT