UK Tempest och japanska FX-program kommer ännu närmare

Boris Johnsons brittiska regering är särskilt aktiv i försvarsfrågor och på området för internationellt industriellt samarbete. Oavsett om det är AUKUS-alliansen med eventuellt samarbete med Australien om atomubåtar, öppnandet av Tempest-programmet för vissa europeiska partners, eller sammanslagningen med det amerikanska programmet Futur Vertical Lift, Storbritannien har mångdubblat tillkännagivandena under de senaste månaderna, med viss framgång måste det erkännas. Och en av de största framgångarna idag ligger i närmandet i London och Tokyo kring FX-programmet för nästa generations japanska fighter, med undertecknandet avett samarbetsprotokoll, i slutet av december, rörande enhetens motorer.

Det ser ut som att Rolls-Royce turbojets och Martin-Baker utkaststolar inte kommer att vara de enda japanska lånen av brittisk teknik. I själva verket har de två länderna just meddelat undertecknandet av en nytt samarbetsprotokoll kring JAGUAR-programmet som kommer att utrusta både Tempest och FX, och kommer att tillhandahålla en uppsättning nästa generations sensorer som låter båda enheterna ha en avancerad och uttömmande bild av miljön där de kommer att fungera. Detta program kommer att utvecklas under de kommande 5 åren och kommer att skapa 75 jobb i Storbritannien, inklusive 40 ingenjörstjänster inom Leonardo-gruppen som ansvarar för detta område inom Tempest-programmet, med ett totalt anslag på 2 miljarder för att uppnå detta.

Tempest och FX kommer sannolikt att dela samma framdrivningsteknik

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT