Den amerikanska flottan dämpar sina ambitioner om en autonom flotta

Dans en artikel som publicerades i slutet av december på webbplatsen War on the Rock, pekade författarna, inklusive ett aktivt erbjudande från den amerikanska flottan, på risken med att överföra underhållsbelastningen ombord på fartyg utan besättning, till ökat underhåll vid kajen, vilket potentiellt kan generera betydande merkostnader, dålig tillgänglighet och möjlig mättnad av sjöfarten. underhållsinfrastruktur på grund av överfulla byggnader vid kajen. Faktum är att många sjöofficerare som har tjänstgjort ombord på fartyg tvivlar på att nuvarande teknik effektivt kan förse autonoma fartyg med tillförlitlighet till sjöss som är kompatibel med operativa krav. Och om marina drönare, oavsett om det är yta, ubåt eller antenn, är enhälliga idag, diskuteras begreppet autonomt stridsfartyg fortfarande flitigt.

Den amerikanska flottan visade dock mycket höga ambitioner på detta område, och de resultat som erhölls av dess två Sea Hunter- och SeaHawk-prototyper, båda under autonom transit från Atlantkusten till Stillahavskusten (förutom passagen av Panama), och de betydande framsteg som gjordes under UxS IBP-övningen i april förra året, hade gav vingar till amerikanska planerare, som planerade att lansera en förserieproduktion av ett dussin autonoma fartyg av denna typ, delvis påskyndat av den snabba ökningen av storleken på den kinesiska flottan de senaste åren. Var det på grund av frågorna som ställdes av War on the Rock-artikeln, eller ett djupt intryck av deja vu med en spänning som påminner om den hos LCS, Zumwalt och andra Sea Wolf, men Kongressen har beslutat att kraftigt temporära den amerikanska flottans ambitioner i den här domänen.

Under UxS IBP-övningen visade den amerikanska marinens autonoma Sea Hunter- och Seahawk-fartyg sin förmåga att integreras i ett operativt marinsystem, men uthålligheten och tillförlitligheten har ännu inte demonstrerats. havet av dessa teknologier

För amerikanska lagstiftare är det verkligen ingen fråga om att ta krediter öronmärkta för traditionell skeppsbyggnad, som den amerikanska flottan hoppades, för att finansiera nya autonoma fartyg, även om många frågor förblir obesvarade om tillförlitligheten, effektiviteten och genomförbarheten av detta tillvägagångssätt. Den senare krävde därför av den amerikanska flottan att den inom 5 år skulle undanröja alla tekniska och doktrinära osäkerheter i detta ämne innan man övervägde att finansiera byggandet av en flotta av denna typ. Och den amerikanska flottan att meddela att det verkligen var nu nödvändiga för att visa relevansen och tillförlitligheten hos dessa tekniska blockinnan de förbinder sig till deras operativa integration.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer