Australien ska förvärva 75 M1A2 SEPv3 Abrams tunga stridsvagnar från USA

Om vissa aspekter av australiensiska skiljeförfaranden är tveksamma, råder det ingen tvekan om att landet har avsatt betydande resurser för att modernisera sitt försvarsverktyg. Medan LAND400-tävlingen mellan Rheinmetall Lynx och AS21 Redback Sydkoreanska Hanwha inom området för infanteristridsfordon fortsätter, och att de australiensiska myndigheterna i december tillkännagav förvärvet av 30 AS9 Huntsman självgående vapen, australisk beteckning på den sydkoreanska K9 och 15 AS10 pansarvapenbärare för ett belopp av 730 miljoner dollar, denna gång är det den tunga pansarkomponentens tur att moderniseras, med tillkännagivandet av en order från 75 Amerikanska tunga stridsvagnar M1A2 SEPv3, den mest avancerade versionen av den berömda Abrams, tillsammans med 29 M1150 bepansrade ingenjörsfordon för minröjning och skapandet av skyttegravar, 17 M1074 mobila broar och 6 M88A2 stridsvagnar, allt för ett globalt belopp på cirka 2,5 miljarder dollar.

De 75 nya Abrams kommer att ersätta cirka 59 MA1A som för närvarande är i drift som förvärvades i mitten av 2000-talet för att ersätta den åldrande flottan av Leopard 1. De nya stridsvagnarna är både bättre skyddade, med nya NGAP (Next Generation Armor Package) pansar som ersätter den gamla 3:e generationens pansar med utarmat uran, och ska göra rustningen ogenomtränglig för all modern ammunition i frontsektorn, samt det trophy aktiva skyddssystemet av den israeliska Raphael för att täcka flankerna och den bakre delen av pansarfordonet mot missiler och raketer. Elektroniken ombord, liksom kommunikations- och siktesystemen har också moderniserats, och ett CROWS fjärrstyrt torn har lagts till för nära skydd. Tanken har också en kraftfullare hjälpkraftenhet som gör att pansarfordonet kan använda sina system när den är stillastående, motorn avstängd, inklusive luftkonditionering, en mycket användbar funktion för en tank vars främsta svaghet är dess bränsleförbrukning.

abv assault breacher fordon tung ingenjör pansarfordon tank USA US Army american 925 DVIDS 002 Defense News | Militära allianser | Australien
M1150 används för att öppna körfält i minfält och gräva försvarspositioner och diken

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Australien

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna