Kinesiska armén simulerar massiva amfibieangrepp på Hainan Island, Taiwan replika

Den kinesiska ön Hainan, med sina 34.000 2 km1.500 och 8 36.000 km kustlinje, är själv en provins i landet som är hem för 2 miljoner invånare och har många försvarsinfrastrukturer, särskilt kärnubåtsbasen Longpo intill staden Yulin , är på många sätt en fullskalig kopia av ön Taiwan, med sina 1550 XNUMX kmXNUMX och sin XNUMX km långa kustlinje. Uppenbarligen undgick inte ärendet strategerna från Folkets befrielsearmé, som organiserade, i helgen, en enorm flyg- och amfibieövning, som äger rum exakt på hela Hainan Island, med många amfibie- och sjöanfallsövningar längs 3 olika axlar inklusive eld med skarp ammunition. Antalet och arten av de styrkor som mobiliserats i denna övning har inte kommunicerats av de kinesiska myndigheterna, men med tanke på de stora havsområden som är förbjudna att navigera mellan onsdag och fredag, är det troligt att dessa är mer än betydande.

Denna massiva övning är uppenbarligen avsedd, utöver utbildningen av PLA-personal, att öka trycket på de taiwanesiska myndigheterna, samtidigt som friktionen mellan de två länderna, såväl som med de västliga lägren i ämnet för denna kris, fortsätter att växa. Mer än en övning är det därför en demonstration av styrkor, som i sig äger rum några veckor efter att det kinesiska flygvapnet hade gjort demonstrationen av deras förmåga att distribuera flygtillgångar utanför ön Taiwan, och ville med detta visa att de kunde motsätta sig att en eventuell västerländsk styrka skulle komma för att stödja den oberoende ön i händelse av ett angrepp som inleddes från kontinenten. Det visar också att hotet om militär intervention mot ön Taiwan inte längre bör betraktas i framtiden, inte ens den närmaste framtiden, utan i en omedelbar uppfattning.

Med endast 2 Type 075 LHDs tillgängliga, har den kinesiska flottan ännu inte kraftprojektionskapaciteten som är lämplig för att utföra ett massivt anfall på Taiwan, särskilt på öns östra kust. Men det kommer att ha 8 av dessa byggnader 2027.

Denna manöver kommer i ett internationellt sammanhang som är mer än problematiskt för Washington, redan efterfrågat på den europeiska fronten inför direkta hot mot Ukraina från Moskva, men även i Mellanöstern, samtidigt som Jerusalem fortsätter att pressa USA. att ge dem grönt ljus att genomföra attacker mot Irans kärnkraftsprogram. Var och en av dessa kriser i graviditeten innebär dock betydande risker inte bara för att utvecklas mot en öppen konflikt mellan viktiga militära makter, utan också för att gå utanför deras ursprungliga ramar och därmed kräva ett direkt ingripande av de amerikanska väpnade styrkorna. Ännu värre, risken att se utbrottet av en av dessa kriser dra den ena eller den andra, eller till och med båda, i dess spår, är långt ifrån försumbar, särskilt eftersom det skulle motsvara det värsta scenariot för Washington. .


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT