Mer information om den framtida europeiska Tiger III-stridshelikoptern

Medan vi fortfarande inte vet om Berlin kommer att välja att bevara och utveckla sin flotta av Tiger-stridshelikoptrar, eller att utrusta sig med amerikanska AH-64 Apache, Airbus Helicopters har detaljerat de förbättringar som planeras påe framtida Tiger III-standard, vilket bör göra det möjligt för flygplanet att vara i drift till 2035, och ankomsten av en eventuell ny europeisk stridshelikopter. Således kommer denna nya version att integrera en avancerad utveckling av flygplanets uppdragshantering, kommunikation och samarbetsförmåga, med en omdesignad cockpit som närmar sig Glass Cockpit av nya generationens flygplan, redundanta GPS-satellit geolokaliseringssystem och Galileo, ett nästa generations krypterade kommunikationssystem , förmodligen KONTAKT kompatibel för Frankrike, såväl som ett taktiskt datahanteringssystem på slagfältet, vilket framför allt tillåter det framtida flygplanet att integreras i arméns SCORPION-bubbla.

Men den mest anmärkningsvärda utvecklingen, när det gäller Army Light Aviation-helikoptrar, kommer utan tvekan att vara ankomsten av en optronisk mast som hänger över huvudrotorn, vilket gör det möjligt för flygplanet att observera slagfälten, eller till och med styra sin ammunition, samtidigt som det behåller skyddet av skyddet som erbjuds av lättnaden eller mänskliga element. Detta kommer att vara en ny generation mast, och inte masten som används på UnterstützungsHubschrauber-versionen Tiger mönster (tigerstödshelikopter) eller UHT. Dessutom kommer flygplanet att ha en ny självförsvarssvit som innehåller en radar- och laserdetektor, en missilbranddetektor samt en MBDA Modernized Sapphire lockoutkastare, vilket gör att flygplanet kan fungera även i omtvistat luftrum, och därför i ett högt luftrum. Intensitetssituation. Slutligen kommer Tiger III att tillåta kontroll av drönare, en kapacitet som nu är nödvändig för modernt engagemang.

UHT-versionen av Tiger som är i bruk inom Bundeswehr har redan en optronisk mast, eftersom den främst designades för att fungera i den europeiska teatern.

Å andra sidan återkommer de många skillnaderna mellan Paris, Madrid och Berlin i presentationen från Airbus Helicopters. angående hans nya enhet. Således nämns integreringen av nya missiler, utan att vara detaljerad. För Frankrike bör den nya pansarvärnsmissilen vara resultatet av europeiskt samarbete, och potentiellt vara baserad på en utökad version av den nya MMP från MBDA, i tjänst med den franska armén. Berlin, å sin sida, gynnar den nya versionen av EuroSpike-missilen av israelisk design, men monterad i Tyskland. Om de tyska myndigheterna verkligen beslutar sig för att fortsätta utvecklingen av Tiger är det därför mycket troligt att, precis som för de tidigare versionerna, slutleveranserna kommer att differentieras efter kunderna och inte standardiseras.

Det återstår att se, från och med nu, åt vilket håll vinden kommer att blåsa över Rhen. Efter att den nya trepartskoalitionen nått en överenskommelse har den nye tyske förbundskanslern Olaf Sholz och hans regering tagit över tyglarna i landet i dag. Vi kommer därför att behöva vänta ytterligare flera veckor, eller till och med månader, innan den nya regeringen beslutar om dessa skiljeförfaranden, särskilt eftersom den nya försvarsministern Christine Lambrecht är en jurist visserligen erfaren, men aldrig förrän här haft en funktion relaterad till försvarsfrågor. Å andra sidan, på den franska sidan, väntar man med spänning på moderniseringen av 67 Tigers of the Army's Light Aviation, särskilt som enheterna används intensivt i Sahel, och de första avdelningarna utrustade med pansarfordon från SCORPION-programmet är också utplacerade där.

ALAT Tiger-helikopterflottan är mycket efterfrågad som en del av den franska interventionen i Mali, för eskort- och elduppdrag för luftburna trupper och marktrupper.

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT