Den amerikanska flottan måste förlänga livslängden på sina ubåtar för att möta Kina

Den amerikanska flottan kan ha den största kärnubåtsflottan och den mest effektiva industrin i världen på detta område, för att möta Kina, den saknar fartyg. Trots de 53 atomattackubåtarna av Los Angeles-, Seawolf- och Virginia-klass som är i bruk är det knappt lika med 6 Shang Class SNA (Typ 09III / A)och de 44 konventionellt drivna ubåtarna av Song-klassen (14 enheter), Förbättrad Kilo (8 + 2 enheter) och Yuan (18 enheter med anaerob framdrivning). Dessutom har den kinesiska flottan många operativa tillgångar i händelse av en konfrontation med den amerikanska flottan, varav den viktigaste ärutvecklas nära sina egna kuster i händelse av en intervention mot Taiwan, vilket i stort sett neutraliserar nackdelen med att inte ha kärnkraftsdrift för sina egna fartyg.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT