De nya ambitionerna för European Structured Permanent Cooperation

European Structured Permanent Cooperation, eller PESCO, är utan tvekan en av de stora framstegen som uppnåtts inom området La Défense inomEuropeiska unionen. Det lanserades i december 2017 och gör det möjligt för europeiska industrimän och politiska aktörer att samarbeta för att utveckla nya program, oavsett om de är rent tekniska eller industriella, i syfte att undvika spridningen av liknande program inom EU, och därför utgifter som anses irrelevanta eftersom de är överflödiga mellan medlemmar. Den första listan med projekt presenterades den 6 mars 2018 och fokuserade framför allt på stödprogram, inom utbildning, simulering, intelligens eller inom Cyber-området. En andra fas av projektet presenterades den 19 november 2018 och började integrera mer ambitiösa samarbeten, som t.ex. BLOS taktisk missil med utökad räckvidd eller MALE RPAS-drönaren, mer känd under namnet d 'Eurodrone.

Den tredje tranchen, som presenterades den 12 november 2019, accentuerade ytterligare denna ambitiösa operativa dimension, med program som t.ex. l 'European Patron Corvette som sammanför Italien, Grekland, Spanien och Frankrike, MUSAS antiubåtsdrönarsystem som sammanför Portugal, Spanien, Sverige och Frankrike, eller till och med programmet FIXARE försvar mot nya hypersoniska och ballistiska hot, piloterad av Frankrike där Tyskland, Spanien, Italien, Finland och Nederländerna deltar. På grund av covid-krisen, den fjärde delen sköts upp ett år och publicerades den 4 november 16, vilket innebär att det totala antalet program till 63, och framför allt markerar en acceleration av program med ett effektivt operativt syfte. I själva verket, där de tidigare avsnitten innehöll en majoritet av program avsedda för träning, samarbete eller cyber, ger denna nya version en stor plats åt program som syftar till att utveckla en ny generation av stridsutrustning, eller erbjuda operativ kapacitet, otillgängliga för europeiska arméer idag.

Modellen i naturlig storlek av den europeiska drönaren EuroMale News Defense | Tyskland | Transport Flyg
EUROMALE-programmet gick med i PESCO i november 2018 i den andra fasen av europeiska program

Bland de mest anmärkningsvärda programmen i den här fjärde delen kan vi nämna det mycket ambitiösa 4E-programmet för Väsentliga delar av europeisk eskort, som sammanför Italien och Portugal under ledning av Spanien, och som syftar till att utveckla ett system av system som gör det möjligt att integrera alla komponenter i marin eskortproblem, allt från stridssystem till navigering, och genom pilotering av framdrivning och integrering av nya system som riktade energivapen eller avancerade kooperativa engagemang. Det slutliga målet med programmet är att tillåta alla europeiska fartyg som kommer att vara utrustade med det att samarbeta på en nivå som aldrig tidigare nåtts inom sjökrigföring, men också inom hela spektrumet av elektromagnetiskt, cyberengagemang. , rymd etc. Fortfarande på sjöfältet stöder Frankrike, Lettland och Rumänien Estland i utvecklingen av Mellanstor halvautonoma ytfordon (M-SASV), ett semi-autonomt medelstort ytfartyg, som kan vara beväpnat med en reducerad besättning men även fungera självständigt vid behov, och som kommer att ansvara för alla kustuppdrag, såsom anti-ubåts- eller anti-ubåtskrigföring.- fartyg, gruva krigföring, eller underrättelsetjänst, tack vare ett system med moduler ombord, som det amerikanska LCS borde ha varit.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Transport Flyg

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna