Vill Australiens premiärminister dränka ubåten genom att tillkännage lanseringen av 60 försvarsteknologiprogram?

För att säga att Australiens premiärminister, Scott Morrison, skulle vara i en svår situation vore en underdrift. I själva verket befinner han sig inte bara insnärjd konsekvenserna av dess farliga skiljeförfaranden i frågan om ubåtar, genom att ha valt att smälla dörren i ansiktet på Frankrike för att svara på amerikanska och brittiska sirener som lovade den en flotta av kärnvapenattackubåtar utan att tidigare ha bedömt genomförbarheten och de geopolitiska, operativa och budgetmässiga konsekvenserna, men han finner sig själv, med sitt liberala parti. , till stor del efterlämnad av Labour-oppositionen i opinionsmätningarna, även som nästa valperiod, närmar sig det federala (lagstiftande) valet 2022 med stormsteg.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT