Amerikanska atomubåtar sägs ha byggts med sämre stål

Här är information som faller ganska dåligt, medan den amerikanska flottan är engagerad i en strategisk kapplöpning med den kinesiska marinen, och att Australien sade upp kontraktet om konstruktion av 12 franska Shortfin Barracuda-ubåtar för att vända sig till en kärnvapenlösning troligen från USA . Faktum är att Elaine Marie Thomas, tidigare chef för Tacoma-gjuteriet, erkände sig skyldig till att ha förfalskade kvalitativa rapporter om stål levererat till Electric Boat och Newport News Shipbuilding-varv mellan 1985 och 2017, stål som används i konstruktionen av US Navy atomubåtar.

Enligt utredningsrapporten levererades 240 partier stål av lägre kvalitet under denna period till dessa varv och användes för konstruktion av hälften av de atomubåtar som monterades under detta tidsintervall. Faktum är att alla dessa fartyg måste genomgå ett ytterligare underhållsprocedur för att mildra riskerna med denna defekt med potentiellt katastrofala konsekvenser, särskilt i tider av spänning eller krig, när ubåtar måste uppgraderas. dra fördel av alla deras operativa potential att få en fördel gentemot sin motståndare. Om defekterna redan har noterats på flera Ubåtar i kärnvapenattack i Virginia-klass, väcker bedrägeriets omfattning och varaktighet nu farhågor för att andra klasser, såsom kärnvapenattackubåtarna Seawolf och Los Angeles, men även vissa kärnvapenmissilubåtar av Ohio-klass var också offer för detta bedrägeri.

Till och med Ohio-klass SSBN, stöttepelare i USA:s kärnvapenavskräckning, kan ha drabbats av smältverksbedrägeriet i Tacoma.

Som ett resultat kommer den amerikanska flottan nu att behöva genomföra djupgående inspektioner av nästan hälften av sin ubåtsflotta. Och även om riskerna, enligt hans egna uttalanden, är låga och de korrigerande åtgärderna relativt snabba och "billiga" (en mycket relativ uppfattning när det gäller ubåtar), kommer denna kris vid en särskilt svår tidpunkt. för den amerikanska flottan, som inte kan hålla jämna steg med den industriella rytm som påtvingats av kinesiska varv, särskilt eftersom dess flotta av atomubåtar idag utan tvekan är dess bästa tillgång för att hålla tillbaka strävan från kinesiska ledare, särskilt gentemot Taiwan. Tyvärr är de friheter som chefen för gjuteriet i Tacoma tagit långt ifrån ett undantag inom amerikansk skeppsbyggnad.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT