Turkiet fruktar USA:s ingripande för att stoppa förvärvet av sydkoreanska motorer till sin Altay-tank

Si diskussioner mellan Ankara och Seoul om drivmedelspaketet lånat från K2 Black Panther tank att utrusta Turkisk tung stridsvagn Altay har gjort framsteg under de senaste veckorna, har de också följt en annan riktning än den som turkiska tjänstemän ursprungligen hade tänkt sig. I själva verket, där den senare från början tänkte sig en samproduktion med tekniköverföring för de 250 Doosan-motorerna och S&T Dynamics-distribution som måste utrusta den första delen av Altay-tankar, verkar det som att de nu är nöjda meden hylla-förvärvning av framdrivningspaketet enligt uttalanden från de turkiska myndigheterna. Uppenbarligen, i ett sådant tillvägagångssätt, verkar det osannolikt att en idé om tekniköverföring skulle övervägas, vilket skulle lämna Ankara utan några ytterligare tillgångar för att utveckla sin lokala lösning för den andra delen av pansarfordon.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter - från €1 den första månaden

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer

En tänkte att "Turkiet fruktar USA:s ingripande för att stoppa förvärvet av sydkoreanska motorer för sin Altay-tank"

  1. […] övertygade Egypten om att skaffa 200 K-9 självgående kanoner och tecknade ett partnerskap med Turkiet för att slutföra byggandet av Altay stridsvagn, Seoul har samarbetat med Warszawa i vad som kan bli en av de mest ambitiösa […]

Kommentarer är stängda.

Meta-försvar

GRATIS
SIKT