Kinas J-16D elektroniska krigföringsflygplan uppges redan vara i drift

Medan den officiella presentationen av Kinas nya J-16D elektroniska krigföring och luftförsvarsförtryck inte ägde rum. det i början av september, en rapport från den 7:e kinesiska offentliga kanalen ägnad åt PLA Armed Forces, visade att enheten redan var i operativ enhet inom det kinesiska flygvapnet, vilket bekräftades av en artikel från den statliga sajten Globaltimes.cn publiceras denna dag. Enligt artikeln är det nya elektroniska krigföringsjaktplanet tänkt att utvecklas tillsammans med 5:e generationens J-20-jaktplan för att eliminera motståndarens upptäcktsförmåga. Enheten skulle också redan ha deltagit i övningar som gör det möjligt att experimentera med detta par och för att optimera de operativa aspekterna.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT