Tjeckien ställer in upphandlingen av nya infanteristridsfordon

2016 lanserade Prag en stor tävling för att ersätta sina infanteristridsfordon som ärvts från Warszawapaktens era med moderna modeller från västerländska partners. I valdes 4 modeller ut att tävla, den svenska CV90 Mk IV, den spanska Ascod 2, och den tyska Lynx KF41 och Puma, med målet att producera 210 pansarfordon för en budget på 2 miljarder euro för att utrusta den tjeckiska mekaniserade brigaden. . KMW:s Puma fasades ut 2019 efter att de tekniska specifikationerna ändrades drastiskt, och testerna startade i maj samma år. I början av november meddelade dock det tjeckiska försvarsministeriet att inget av de tre erbjudna fordonen uppfyllde kraven från landets myndigheter, vilket i praktiken avslutade detta anbud. Tills vidare har de tjeckiska myndigheterna inte lämnat någon detaljerad förklaring angående detta plötsliga beslut, och inte heller några utsikter till att byta ut BVP2-infanteristridsfordonen, den lokala versionen av den sovjetiska BMP-2 som hade nått slutet av loppet.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen – avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT