Tjeckien ställer in upphandlingen av nya infanteristridsfordon

2016 lanserade Prag en stor tävling för att ersätta sina infanteristridsfordon som ärvts från Warszawapaktens era med moderna modeller från västerländska partners. I valdes 4 modeller ut att tävla, den svenska CV90 Mk IV, den spanska Ascod 2, och den tyska Lynx KF41 och Puma, med målet att producera 210 pansarfordon för en budget på 2 miljarder euro för att utrusta den tjeckiska mekaniserade brigaden. . KMW:s Puma fasades ut 2019 efter att de tekniska specifikationerna ändrades drastiskt, och testerna startade i maj samma år. I början av november meddelade dock det tjeckiska försvarsministeriet att inget av de tre erbjudna fordonen uppfyllde kraven från landets myndigheter, vilket i praktiken avslutade detta anbud. Tills vidare har de tjeckiska myndigheterna inte lämnat någon detaljerad förklaring angående detta plötsliga beslut, och inte heller några utsikter till att byta ut BVP2-infanteristridsfordonen, den lokala versionen av den sovjetiska BMP-2 som hade nått slutet av loppet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Budgets des armées et effort de Défense | Construction de véhicules blindés | Contrats et Appels d'offre Défense

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna