Kina bygger repliker av amerikanska hangarfartyg och jagare i öknen

Taklamakanöknen, en öken och mycket fientlig plats på mer än 270.000 2 km2010 i hjärtat av uigurernas territorium i nordvästra Kina, föreslogs 50 att bli en del av mänsklighetens naturliga världsarv. Detta torra utrymme som ser temperaturer på 40 ° C under dagen gnuggar sig med -XNUMX ° C på natten, är också ett privilegierat träningsområde för People's Liberation Army, som har testat sina ballistiska missiler där i många år. På senare tid har emellertid former som inte passar denna miljö noterats av västerländska observationssatelliter. De kinesiska arméerna byggde faktiskt där förenklade kopior av flera stora krigsfartyg, i synnerhet de stora hangarfartygen av Nimitz-klassen och jagarna i Arleigh Burke-klassen.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT