Eurofighter Typhoon har fortfarande chanser mot F-35A i Spanien

Igår torsdag den 4 november skickade de spanska myndigheterna officiellt en begäran om information (RFI) till American Foreign Military Sales, det organ som övervakar vapenexporten till allierade i USA, cirka 25 F-35B, den vertikala eller korta starten och landningsversionen av Lockheed-Martin-flygplanet, för att ersätta dess AV-8B Harrier II Matador som ska tas ur drift 2028, samt för 25 F-35A, den implementerade versionen från landbanan, för att ersätta en del av dess F / A 18 bålgetingar. Information, som hade läckt en dag innan, hade redan väckt många reaktioner och farhågor, särskilt hos Madrids partners inom ramen för det europeiska programmet SCAF för sjätte generationens flygplan, avsett att ersätta den franska Rafale och de tyska och spanska tyfonerna.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT