Israeliskt Trophy aktivt skyddssystem bevisar sitt värde på tyska Leopard 2s

I februari förra året meddelade Berlin att man hade beställt från israelen Rafael det aktiva skyddssystemet Trophy för att utrusta motsvarande ett Leopard 2A7-tankkompani. Detta Hard-Kill-system, som särskilt utrustar Merkava tankar och Namer Infantry Fighting Vehicles, hade redan i stor utsträckning visat sin operativa effektivitet under israeliska engagemang i Mellanöstern sedan 2011, och visade en exceptionell förmåga att fånga upp raketer och pansarvärnsmissiler riktade mot israeliska pansarfordon. . Detta system testades också noggrant av den amerikanska armén, som beslutade att utrusta en del av sina tunga tankar M1A2 Abrams med det som en interimslösning, i väntan på nationell fakturautrustning. Trots dessa imponerande ackrediteringar ville den tyska armén, innan de utrustade sina egna pansarfordon, föregå sig i tester för att bedöma dess effektivitet.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer