Det aktiva skyddssystemet Israel Trophy bevisar att det fungerar Leopard 2 tyskar

I februari förra året meddelade Berlin att man hade beställt från israelen Rafael det aktiva skyddssystemet Trophy för att utrusta motsvarande ett tankkompani Leopard 2A7. Detta Hard-Kill-system, som särskilt utrustar Merkava tankar och Namer Infantry Fighting Vehicles, hade redan i stor utsträckning visat sin operativa effektivitet under israeliska engagemang i Mellanöstern sedan 2011, och visade en exceptionell förmåga att fånga upp raketer och pansarvärnsmissiler riktade mot israeliska pansarfordon. . Detta system testades också noggrant av den amerikanska armén, som beslutade att utrusta en del av sina tunga tankar M1A2 Abrams med det som en interimslösning, i väntan på nationell fakturautrustning. Trots dessa imponerande ackrediteringar ville den tyska armén, innan de utrustade sina egna pansarfordon, föregå sig i tester för att bedöma dess effektivitet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Allemagne | Chars de combat MBT | Flash Défense

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna