Israel kommer snart att sätta in aerostatradarövervakningssystem

Medan landbaserade övervakningsradarer är effektiva mot flygplan och missiler som arbetar på medelhög och hög höjd, är situationen helt annorlunda mot flygplan och kryssningsmissiler som rör sig nära marken, för att dra full nytta av maskering. terräng eller till och med rundheten av jorden, för att minska motståndarens reaktionstid och därför hans förmåga att avlyssna. För att möta dessa hot är det viktigt att placera en radar på höjden, som kan observera marken utan att utsättas för effekterna. Flera system, som t.ex hawkeye et Sentry, de berömda NATO Awacs, är designade för detta ändamål, och nya plattformar, i synnerhet använder medel- eller höghöjdsdrönare, är under utveckling. Men när det gäller att skydda territoriet kan ett annat, lite använt alternativ visa sig vara relevant, användningen av en aerostat, eller fången ballong.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT