Utvecklar Kina en ny smygstridsflygplan eller drönare?

De senaste veckorna har de militära flygnyheterna från Kina varit minst sagt rika med den officiella presentationen av J-16D, elektronisk krigföring version av det kinesiska stridsflygplanet, samt med bekräftelse av förekomsten av en tvåsitsig version av den tunga stealth-fightern J-20, såväl somDen första (observerade) flygningen av den nya kinesiska 5:e generationens ombordjaktplan, för närvarande betecknad J-35. Det verkar dock som att kinesiska ingenjörer fortfarande har andra stora nyheter i utvecklingen, som observerats en västerländsk satellit den 29 oktober under en passage ovanför flygplanstillverkaren Chengdus forsknings- och utvecklingsanläggningar, redan vid ursprunget till enaktörsjaktplanet J-10 och det tunga smygplanet J-20. En ögonblicksbild visar verkligen ett nytt stort flygplan med de formegenskaper som oftast ges till sjätte generationens stridsflygplan som designas i USA och Europa.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT