Joe Biden lovar att göra "allt han kan" för nya turkiska F-16

Som vi skrev, begäran från president Erdogan till USA om att skaffa ett fyrtiotal nya F-16-stridsflygplan, samt 80 kit för att modernisera en del av sin flotta till Block 70 Viper-standarden, sätter de amerikanska myndigheterna i åtanke, och i synnerhet presidenten. Biden, i en mycket känslig situation, särskilt eftersom Ankara hotar att vända sig till Ryssland och dess Su-35 eller till och med Su-57E om Washington skulle vägra dessa exportlicenser. Samtidigt fortsätter de turkiska myndigheterna att förhandla med Moskva om förvärv av nya S-400-system, såväl som tekniska partnerskap inom området för flygmotorer och ubåtar, vilket naturligtvis utsätter det för hårdare sanktioner inom ramen för den förlamande CAATSA-lagstiftningen.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT