Polen kommer att tillämpa "COVID" finansieringsmetoder för moderniseringen av sina arméer

I många avseenden kritiseras de polska myndigheternas hållningar, särskilt gentemot Europeiska unionen, mycket och dessutom öppet. Men det finns ett område där Warszawa är exemplariskt i Europa, dess beslutsamhet att skaffa tillräcklig militär makt för att avskräcka alla motståndare, i synnerhet Ryssland, från överdrivna ambitioner mot dem och mot sina nära grannar. I det här sammanhanget, Polen ersätter Bonnes roll varje dag under det kalla kriget, då förbundstyskland enbart ställde upp med mer än 1000 104 F4 och F2000 stridsflygplan och mer än 48 600 tunga stridsvagnar av typen Leopard och M38. Idag, trots en BNP på knappt 3.800 miljarder dollar för en befolkning på 83 miljoner invånare, jämfört med 16 miljarder dollar och 29 miljoner tyskar, ställer de polska arméerna upp ett hundratal stridsflygplan.-22, Mig-32 och Su-35 (med 150.000 F-750A på beställning) 2 91 miltaires och 72 Leopard XNUMX, PT-XNUMX och T-XNUMX stridsvagnar, med minst 250 M1A2SEPv3 på beställning, mot 200 Typhoon- och Tornado-stridsplan, 185.000 320 miltaires och XNUMX tunga stridsvagnar, varav endast hundra anses vara operativa, för de tyska styrkorna.

speciellt, Warszawa tänker inte vila på sina lagrar, och vill fortsätta att stödja insatserna som startade för tio år sedan av modernisering, en ansträngning som till stor del tonade det är sant för en form av standardisering av de polska arméerna på modellerna från den amerikanska armén och den amerikanska luftstyrkan, vilket gör en sådan meningsfull en utmärkt student i Nato. För att uppnå detta är det enligt de polska myndigheterna viktigt att ha ytterligare medel omedelbart och att inte vänta på den genomsnittliga tillväxten av landets ekonomi på 4 % för att öka de väpnade styrkornas budget redan till 14 miljarder dollar, eller 2,35 % av BNP. För detta tänker Warszawa förlita sig på en finansieringsmekanism jämförbar med den som implementerades för att hantera covid-krisen i landet, nämligen en uppmaning om besparingar från polackerna själva, i en fond som garanteras av National Development Bank, BGK och State Fund RPF.

De polska arméerna radar upp 250 Leopard 2 A4 och A5 tunga stridsvagnar, varav en del är moderniserad till Leopard 2PL-standarden

enligt den polske försvarsministern Mariusz Blaszczak kommer detta tillvägagångssätt, om det uppenbarligen kommer att skapa statsskulder, att göra det möjligt för myndigheterna att garantera polackernas säkerhet, som idag anser att det är bättre att "skuldsätta sig" än att initiera säkerheten för sina medmänniskor. medborgare. Det är sant att med en skuld på endast 400 miljarder dollar, eller 60 % av BNP på samma nivå som Tyskland, är Polen långt ifrån att vara Europamästare på detta område som Grekland med 200 % av BNP, Italien med 135 % av BNP, eller Frankrike med 100 %, alla dessa siffror från 2019, det vill säga före covid-krisen. Dessutom, genom att gå tillväga på detta sätt, hålls investeringen avsedd för försvaret helt och hållet av polackernas besparingar, och inte finansmarknaderna, ett sätt att konsolidera finansieringsmekanismen, såväl som kopplingen mellan de polska arméerna. befolkningen i landet.

Denna ekonomiska oväntade oväntade händelse borde, enligt Mariusz Blaszczak, göra det möjligt att föra de polska arméernas styrka till 250.000 50.000 soldater, till vilket kommer XNUMX XNUMX personal från territoriella bevakningen. Warszawa kommer då att ha den i särklass största väpnade styrkan i Europa och vida överträffa mycket rikare och folkrikare länder som Tyskland, Italien och Frankrike. Som vad, när vi vill, hittar vi lösningar. annars räcker det med en ursäkt...

2019 tillkännagav Warszawa en order på 32 F-35A för att ersätta dess ärvda Su-22 från sovjettiden

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT