Amerikanska arméer måste ändra industriell metod för Pentagons vice stabschef

Tiden har varit mogen för förhör i Pentagon de senaste månaderna, samtidigt som det har blivit mer och mer uppenbart att USA i bästa fall har blivit infångat, i värsta fall omkört av den kinesiska industriella och vetenskapliga makten på det militära området i senare år. För Pentagons ställföreträdande stabschef, general John Hyten, kan denna situation sammanfattas i en enkel jämförelse: "Kina har under de senaste 5 åren genomfört hundratals tester och försök med hypersoniska system. USA gjorde 9 ”. Enligt honom är det den amerikanska industriella och vetenskapliga metoden som ligger till grund för denna observation, och detta medan, på området för hypersoniska vapen för att bara nämna några, hade USA i början av det föregående decenniet, av ett omätligt tekniskt och vetenskapligt framsteg över Kina och Ryssland.

Men där Kina, Ryssland eller till och med Nordkorea har utvecklat viljan att lyckas och att experimentera, enligt den amerikanske generalofficeren, har de amerikanska arméerna fastnat i en bekväm ställning och lämnat inget utrymme för konstruktivt misslyckande. Det tog alltså två år mellan det första hypersoniska systemtestet, som var ett misslyckande, och det andra, som också var ett misslyckande, vilket resulterade i avstängning av programmet. Under det kalla kriget, citerar General Hyten, registrerade USA 13 misslyckanden i rad på 18 månader innan de lyckades skjuta upp den första spionsatelliten i omloppsbana runt jorden. Det är denna brist på beslutsamhet som det verkar vara uppkomsten av den nuvarande situationenåtminstone ur hans synvinkel.

General John Hyten kommer att lämna tjänsten i november 2021.

Till detta kommer en viss form av västerländsk närsynthet gentemot de hot som håller på att utvecklas. Fortfarande enligt General Hyten utvecklar Kina idag en strategisk kärnkraftskapacitet som vida överstiger den avskräckningskapacitet som är strikt nödvändig för Peking. Genom att samtidigt utvecklas ett stort antal silos och mobila ICBM, genom att utöka flottan av missiluppskjutare, nya smygbombplan såväl som nya ballistiska missiler som kan släppas från dessa bombplan, och naturligtvis genom att utveckla hypersonisk kapacitet av alla dessa vektorer ger de kinesiska myndigheterna sitt land en första och en andra strejkkapacitet motsvarande, om inte i antal, i kapacitet den i USA och Ryssland, utan att detta inte är fallet. USA, och mer allmänt, i väst.

General Hytens uttalanden överlappar med många ämnen som redan behandlats av Meta-Defense, särskilt det tekniska Tempo, men också de fördomar som påverkar analysen av det kinesiska eller ryska hotet, eller de faktorer som idag hämmar den industriella responsen, vetenskapen och tekniken på arméernas behov i USA och Europa. Det är dock beklagligt att det oftast är generalofficerare vid avresan, såsom general Hyten, som snart lämnar sin tjänst, eller andra redan i pension, som larmar på dessa olika punkter. Medvetenhet krävs nu, annars, bortom en trolig och till och med obönhörlig nedgradering, är det verkligen västerlänningarnas säkerhet som kommer att engageras av denna förvärrade konservatism.

Kina har påbörjat arbetet på tre platser i norra landet för att placera ut 3 silos för att rymma interkontinentala ballistiska missiler, eller ICBM.

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT