Piloterna och navigatörerna i den amerikanska fightern skulle vara mer utsatta för cancerriskerna

Att lotsa ett stridsflygplan är utan tvekan ett "risksamt jobb". Men om alla piloter accepterar att behöva sätta sina liv på spel under ett stridsuppdrag, liksom den oundvikliga risken för olyckor, är det väldigt få som vet att detta yrke utsätter dem för en ökad risk att utveckla vissa cancerformer, såsom cancer. prostata, testiklar eller melanom. Detta är vad som framgår av a studie utförd i USA på all pilot- och navigatörspersonal efter att ha genomfört mer än 100 timmars flygning på ett vapenplan mellan 1970 och 2004 av 711:e Human Performance Squadron av Air Force Research Laboratory, och vars slutsatser utan tvekan är problematiska.

Faktum är att under denna period hade de 34,679 29 flygbesättningarna som uppfyllde ovanstående kriterier en ytterligare chans på 24 % att utveckla testikelcancer, 23 % att utveckla melanom och 411,998 % av ytterligare chanser, eller snarare otur, att utveckla testikelcancer. utveckla prostata cancer än de 3 XNUMX officerare från det amerikanska flygvapnet som tjänstgjorde under samma period, och som inte tillhör denna kategori. Riskerna är till och med högre än genomsnittet av befolkningen för dessa XNUMX typer av cancer, även om flygpersonalen generellt sett har en mycket bättre livshygien än genomsnittsamerikanen. Denna studie kräver nu en orsaksstudie för att fastställa orsakerna till denna överexponering för vissa typer av cancer (och inte för andra såsom hjärncancer till exempel), såsom överexponering, till exempel, ultravioletta strålar på höga höjder , eller elektromagnetisk strålning som produceras av system ombord, såsom radar, radio eller störningssystem.

Moderna jaktplan bär mycket kraftfulla radar-, kommunikations- och störningssystem, besättningen utvecklas i själva verket i ett intensivt elektromagnetiskt bad som kan få återverkningar på deras hälsa på lång sikt.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT