Kinesiska arméer experimenterar med vapen avsedda att förstöra hamnar

För att motverka uppkomsten av de kinesiska arméerna deltog Pentagon i förlita sig på mindre, mer mobila och bättre sammankopplade enheter via det nu välkända Joint All-Domain Command and Control doktrin, eller JADC2. Denna doktrin gör det särskilt möjligt att minska riskerna för massiva anfall mot stora styrkor, samtidigt som en mycket viktig förmåga för koncentration av eld och samordning av styrkor bibehålls. Men den här lider av en svaghet, en mycket mer splittrad logistik, och därför tung och komplex. Sålunda, i en teater som västra Stilla havet, kommer var och en av de amerikanska avdelningarna som har tagit position på en av de tusentals öarna som bebor detta område att kunna ta emot ammunition, mat och utrustning, den mest effektiva är s. '' bygga vidare på nätverket av många civila hamnar som redan finns.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT