På randen tecknar turkiska BMC partnerskap med Sydkorea för att driva Altay-tanken

Den obestridda stjärnan i Eurosatory 2018Turkisk tung stridsvagn Atlay och dess tillverkare, BMC, har upplevt många svårigheter sedan dess, efter europeiska sanktioner efter det turkiska ingripandet i Syrien och provokationerna i Ankara mot Grekland i östra Medelhavet. I själva verket berövades därför den turkiska försvarsindustrins flaggskeppsprogram de komponenter som var nödvändiga för dess förverkligande, växellådan och turbodieselmotorn som levererades av tyskarna RENK och MTU, och det kompositstål som användes för den franskproducerade tankvapen. Sedan dess har tankmonteringslinjen som upprättats av BMC stått stilla företaget på gränsen till konkurs, i brist på en alternativ lösning.

Denna lösning verkar ha hittats extremt i Seoul, eftersom enligt de turkiska myndigheterna skulle ett strategiskt partnerskap ha tecknats med Sydkoreas försvarsförvärvsprogram eller DAPA, Kang Eun-ho, för att förse Ankara med framdrivningen paket som är nödvändiga för att förverkliga T1 -enheten som ursprungligen var tänkt att integrera europeiska komponenter. Den turkiska Altay, redan designad med hjälp av Seoul på grundval av K2 Black Panther, kommer därför att få V12 Infracore DV27K -dieselmotor från Doosan -företaget och S&T Dynamics EST15K -överföringen, identiska med dem som måste utrusta Black Panther -enheten 3. Det är troligt att en liknande lösning angående den sammansatta legeringen som är avsedd för Altays rustning har hittats, vilket gör att BMC kan se en väg ut för att starta om produktionen av Altays för de turkiska arméerna men också för Qatar.

Altay kommer att dra nytta av drivmedelspaketet till K2 Black Panther -tanken, även om den är 10 ton tyngre än den senare.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till artiklarna om nyheter, analyser och sammanfattningar i sin helhet. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för professionella prenumeranter.

Från 5,90 € per månad (3,0 € per månad för studenter) – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT