Peking stärker kapaciteten hos sina flygbaser mot Taiwan

Under de senaste veckorna har den kinesiska pressen, i synnerhet de engelsktalande nyhetssajterna som kontrolleras av Peking, mångfaldigat mer eller mindre direkta och detaljerade hot mot ön Taiwan och dess myndigheter som framställts som "avskiljande". Om det knappast är nödvändigt att ge vikt till de krigförande redaktionerna och förvärrade hållningarna för Globaltimes.cnSituationen är helt annorlunda med informationen som indikerar att Peking hade utfört större arbete på de tre militära flygfält som vetter mot Taiwanpasset, för att avsevärt öka dess operativa, mottagande och försvarskapacitet. Verkligen, enligt de senaste satellitobservationerna, Longtian, Huian och Zhangzhou flygplatser, alla tre som ligger mellan 135 och 250 sjömil från Taipei, har sett deras infrastruktur väsentligt utvecklas under de senaste månaderna.

Således, Longtian flygbas, placerad 135 sjömil från den taiwanesiska huvudstaden, dvs 7 minuters flygning, såg dess huvudsakliga taxibana breddas och förstorades, för att kunna fungera som en back-up-bana om 2500-meters huvudbanan skulle skadas. Dessutom byggdes två stora parkeringsytor, vilket gjorde att flygplatsen kunde avsevärt öka volymen av flygplan som den kan rymma, men också för att rymma större flygplan. Dessutom byggdes 5 bunkrar nära landningsbanan, dessa kan användas för att lagra ammunition, reservdelar eller för underhåll av flygplan. Medan flygbasen hade en mottagningskapacitet på cirka 30 till 40 flygplan fram till nu, kan den nu, om nödvändigt, distribuera mer än 90 flygplan, och detta i omedelbar närhet av Taiwan, vilket möjliggör rotationer. Snabba enheter.

en J-10 tar bara 7 minuter att åka avståndet mellan Longtian Air Base och den taiwanesiska huvudstaden Taipei, så att det kinesiska flygvapnet kan utföra snabba rotationer av flygplan över ön för att neutralisera dess försvar och stödja offensiven av sina egna styrkor. .

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT