Efter Kina utvecklar Ryssland en avancerad flygtrafikstyrning

I samband med Zhuhai Motor Show 2018 presenterade den kinesiska flygindustrin för första gången JY-300-drönaren, en manlig drönare vars främsta uppdrag var framåtriktad luftkontroll, en funktion som traditionellt ägnas åt tunga och mycket dyra enheter, till exempel S3 Sentry eller E-2C Hawkeye i Europa, och som vanligtvis kallas AWACS. Uppenbarligen inspirerades ryska ingenjörer av detta tillvägagångssätt, eftersom aux ord från Nikolai Dolzhenkov, chefsingenjör för företaget Kronshtadt som designar Orion-drönare i synnerhet, skulle företaget utveckla en framåtriktad luftstyrningsdrönare avsedd att ersätta Beriev A-50-talet som för närvarande är i tjänst med det ryska flygvapnet i detta uppdrag.

I en intervju med den ryska kanalen Zvezda specificerar ingenjören att den storskaliga drönaren, kanske baserad på HALE Sirius-drönaren under utveckling hos tillverkaren (huvudillustrationsfoto), kommer att kunna övervaka rymdflygplan, inklusive att upptäcka flygplan opererar på mycket låg höjd, och detta autonomt, samtidigt som information tillhandahålls till de ryska luftvärnsstyrnings- och försvarssystemen för pilotavlyssningar. Faktum är att i samma intervju specificerar Nikolai Dolzhenkov att helheten Ryska drönare för närvarande under utveckling, inklusive S70 Okhotnik B och GROM, delar ett unikt kontroll- och pilotsystem, så att de kan sammankopplas med ryska system inbyggt, samtidigt som de erbjuder en hög grad av autonomi och beslutsfattande, med begränsad mänsklig kontroll. till "stora beslut" , för att förenkla distribution och användning.

Orion är den första MALE -drönaren som utvecklats av den ryska industrin och togs i drift 2020 efter att ha gjort sin jungfrutur 2016.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT