52 kinesiska stridsflygplan gick in i den taiwanesiska flygtrafikkontrollzonen

Det kinesiska flygvapnet genomförde en aldrig tidigare skådad maktdemonstration mellan den 1 och 2 oktober på landets nationaldag nära ön Taiwan, vilket orsakade flera start av taiwanesiska stridsflygplan och en kraftig protest från Taipeis myndigheter. Den 1 oktober genomförde en första bildning av 18 J-16 jagerbombare tillsammans med 4 Su-30 jagerbombare, samt två H-6 bombplan och ett Y-8 Maritime patrullflygplan en första övning söder om den taiwanesiska flygkontrollen zon. Några timmar senare, natten den 1 till 2 oktober, genomförde en ny bildning av 10 J-16, två H-6 bombplan och ett KJ-500 avancerat flygövervakningsflygplan en operation genom att passera ön i söder för att gå upp flera hundra nautiska mil i nordost i en förbikopplingsmanöver, som satte ett nytt rekord på 38 flygplan i två uppdrag för den enda dagen den 1 oktober. Detta rekord varade inte länge, eftersom nästa dag, igen i två på varandra följande flygningar, 39 kinesiska flygplan flög nära Taiwan och i dess flygledningskontrollzon. En första formation bestående av 12 J-16, 6 Su-30 och en KJ-500 utförde ett uppdrag i sydvästra delen av ön. Senare var det 14 J-16s åtföljda av 4 Su-30s och 2 Y-8 maritima patrullplan som utförde ett väsentligen liknande uppdrag.

Dessa styrkor kommer dock endast att ha varit uppvärmningar för de kinesiska flygvapnen, som genomfördes måndagen den 4 oktober. ett uppdrag som räknar inte mindre än 52 kinesiska stridsflygplan i den taiwanesiska kontrollzonen, på sydväst om ön. Således var det inte mindre än 34 J-16 stridsbombplan, 2 su-30, 2 Y-8 maritima patrullplan, 2 KJ-500 flygvaktplan och framför allt 12 H-6 långdistans bombplan som tillsammans ledde ett flygning i form av en körning i sydostlig riktning, utan att dock utföra uppdrag som kringgår ön som 2. Det är utan tvekan den viktigaste operativa utbildningen som det kinesiska flygvapnet genomfört utanför dess gränser sedan Koreakriget. De taiwanesiska styrkorna som svar satte ut sina egna stridsflygplan och satte landets luftvärnsförsvarssystem i beredskap.

D 16 APL Defense News | Stridsflygplan | Maritime Patrol Aviation
J-16 är den mest använda jaktbombplan i PLA-demonstrationer av våld runt Taiwan, tack vare dess stora mångsidighet och sitt stora utbud av åtgärder som gör att den kan följa H-6-bombplan upp till 'utanför öns gränser .

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Maritime Patrol Aviation

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna