Krigsfilm The Battle of Changjin Lake är en hit i Kina

512 miljoner yuan, eller 80 miljoner dollar! Det är receptet som krigsfilmen "The Battle of Changjin" just inspelad för sin kinesiska nationaldagsläpp, totalt över 11 miljoner tittare, en aln från rekordet av Avengers: Endgame 2019 med 81 miljoner dollar i intäkter på dagen för släppet i Kina. Filmen behandlar en episk strid längs Yalufloden under FN: s ledda motoffensiv 1950 som drev den nordkoreanska folkarmén till randen av kollaps och provocerade Kinas inträde i kriget, i form av "volontärer" skickade för att stödja den nordkoreanska kommunistiska allierades insats.

Som en följd av de kinesiska myndigheternas ansträngningar att stimulera nationalistisk känsla bland befolkningen medan spänningarna med USA och väst växer, spårar den resan för en handfull av dessa "kinesiska volontärer" under slaget vid sjön Changjin, även känd som slaget vid Chosin-reservoaren i USA, när General Song Shi-Luns 27: e armé den 9 november överraskade General Almonds 10: e amerikanska korps stationerad nära Chosin-reservoaren (tvingar amerikaner som sedan använde japanska kartor, som hade översatt koreanska Changjin av Chonsin, som blev Chosin för amerikansk historia). de 30.000 17 FN -soldaterna under amerikansk ledning kämpade i 40 dagar, med temperaturer som ibland nådde -120.000 °, nästan 12 10.000 kinesiska volontärer eller 5.900 divisioner på 19.000 30.000 man. Slaget präglades av många hårda engagemang och slutade i evakueringen från hamnen i Hungnam för FN: s styrkor i Nordkoreas territorium, efter att de hade lyckats bryta den kinesiska omringningen. Det lämnade XNUMX XNUMX döda eller saknade på amerikansk sida och minst XNUMX XNUMX på kinesisk sida, vissa uppskattningar talar om XNUMX XNUMX döda.

Filmtrailer för "The Battle of Changjin Lake"

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT