Grekland skulle vara nära att beställa 3 FDI -fregatter och 3 Gowind 2500 -korvetter från French Naval Group

Efter det smärtsamma australiensiska avsnittet skulle det vara en underdrift att säga att den franska maringruppen behövde goda nyheter för att återställa sin image. Det verkar som att denna goda nyhet är nära att komma, om vi ska tro de mest aktiva kontona på den grekiska halvön i detta område, eftersom Aten och Paris enligt flera av dem skulle ha lyckats komma överens om förvärv av 3 FDI Belh @ rra fregatter, alltså, och det är en överraskning, av 3 korvetter Gowind 2500, åtföljt av ett industriellt och strategiskt partnerskap inklusive, som vi kan föreställa oss, den lokala konstruktionen av några av fartygen. Detta tillkännagivande måste dock tas med nödvändiga förbehåll, den grekiska bloggosfären har redan tidigare packat på olika ämnen.

Erbjudandets struktur ger dock mycket kredit åt dessa läckor. Det råder verkligen liten tvekan om att denna artikulation mellan 3 FDI-fregatter är kända för att inte ha någon motsvarighet inom luftvärnsfältet och mycket effektiv på andra områden, och de 3 Gowind 2500-korvetterna, mycket effektiva i ubåtskrig och krigföring mot fartyg samtidigt som de har den mest bekväma självskyddsförmågan mot luftfartyg, skulle tillåta den grekiska marinen att avsevärt öka sin kraft till sjöss , och att stå upp, under flera år, mot uppkomsten av den turkiska marinen. Dessutom erbjuder denna kombination ett prestationsförhållande - närvaro till sjöss - mycket fördelaktigt pris för Aten, samt förkortade tidsfrister för leveranser av fartyg, samtidigt som den behåller en betydande andel av lokal tillverkning.

Gowind 2500 har redan valts av 4 marinesoldater i världen, för 16 exporterade korvetter, oftast under lokal konstruktion.

Uppenbarligen vet vi ännu inte de viktigaste uppgifterna för ett sådant kontrakt om det skulle formaliseras, såsom orderns totala belopp, leveranstider, den exakta karaktären hos det industriella och tekniska partnerskapet mellan Frankrike och Frankrike. Grekland, som samt konfigurationen som valts av det grekiska amiralitetet för varje fartyg. Å andra sidan, om verkligen Aten och Paris skulle formalisera detta kontrakt, skulle det utgöra ett ytterligare steg in sammanslagningen av de två europeiska huvudstäderna inom försvarsområdet, efter Grekland beställde 24 Rafale stridsflygplan med Frankrike i år, vilket skapar en stark samarbetsaxel för innehåller vissa expansionistiska ambitioner i östra Medelhavet.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT