Mer information om Australiens nya atomubåtsprogram

Australiska myndigheter har gett mer information om ambitionen med det nya programmet syftar till att utrusta Royal Australian Navy med atomubåtar. Och det är klart att Canberra inte har lärt sig någonting av sina tidigare misslyckanden, inklusive de kring SEA 1000 -programmet. Enligt uttalanden från landets myndigheter kommer de nya dränkarna alla att samlas i södra Australien., I Osborne, och därmed reproducera en av de orsakerna till de många svårigheter som uppstod under det föregående programmet, eftersom det kommer att vara nödvändigt att inrätta en helt ny leveranskedja och infrastruktur för att uppnå detta.

Ubåtsmodellen avslöjades inte. Dessa kan vara British Astute -klass eller amerikanska Virginia -klassfartyg. Med tanke på Londons avgörande roll i denna fil, förhandlingarna kring detta program som hölls vid G7 -toppmötet i London i juni förra året, verkar det logiskt att Astute får privilegier, med amerikanska system ombord, särskilt eftersom det var den konfiguration som valdes för Shortfin Barracuda. Även om de är erkända som mycket effektiva är dessa modeller också dyra, och det är troligt att det slutliga antalet ubåtar kommer att vara lägre än de 12 ursprungligen planerade. Det är däremot sant att 7 eller 8 Astute kommer att erbjuda en handlingsförmåga som är bättre än 12 Shortfin Barracuda, som vi har sett. i en ny artikel om ämnet.

Till skillnad från British Astute erbjuder de amerikanska jungfrurna funktioner som man kan tro är överflödiga för Canberra och kostar 25% mer än brittiska ubåtar (i huvudillustration)

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT