Japan, Sydkorea och Taiwan fortsätter sina budgetinsatser till förmån för försvaret

Liksom majoriteten av de utvecklade länderna har länderna som gränsar till Kinahavet sett att deras försvarsbudgetar har ökat markant under de senaste åren, mot bakgrund av den obevekliga uppgången för Folkets befrielsearmé, som om tio år har ritat om kartan över regionala geostrategiska balanser. För de tre viktigaste allierade i USA närmast Kina, Japan, Sydkorea och Taiwan är det uppenbarligen inte tid att sakta ner denna ansträngning, eftersom både Tokyo, Seoul och Taipei arbetar som en del av förberedelsen av 2022 -försvaret budget, på betydande ökningar av deras investeringar på detta område, respektive 2,6% för Japan, 4,5% för Sydkorea och 5,2% för Taiwan. Minns att den kinesiska försvarsbudgeten har ökat med i genomsnitt 6% per år och har varit det i mer än 20 år.

Således, den 31 augusti, försvarsministeriet för Japon adresserad en begäran om budgetprognos för 2022 av nästan 5.480 50 miljarder yen, eller 2,6 miljarder dollar, en ökning med 114% jämfört med budgeten för föregående år. Dessa nya krediter kommer nästan uteslutande att ägnas åt intensifieringen av investeringar i försvarsforskning och utveckling i landet, som kommer att öka med 325 miljarder yen för att nå 54 miljarder yen, en ökning med 8,6% på ett enda år, vilket representerar det högsta försvaret FoU -budget har aldrig tilldelats av Japan. Det är sant att Tokyo inte saknar ambitioner och projekt inom detta område. Således kommer 3,9 miljarder yen att ägnas åt utformningen av ett mikrovågsbaserat anti-drone-system, och XNUMX miljarder yen för utvecklingen av ett hypersoniskt styrt skal, ett projekt som de japanska kvinnornas arméer har stora ambitioner om.

Den japanska marinen har för avsikt att ta emot 22 fregatter i Mogami -klass på 5,500 ton under de kommande åtta åren, för att ersätta sina eskortförstörare, som en del av det intensiva moderniseringsprogram som pågår.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT