Kina och Ryssland validerar rörelsen av trupper på järnväg mellan de två länderna

Om Folkrepubliken Kina och Ryssland inte, strängt taget, är allierade, i den meningen att det inte finns något formellt avtal om ömsesidigt och systematiskt stöd vid endera aggression, har deras strategiska, politiska och ekonomiska ståndpunkter gått samman avsevärt i de senaste åren, i en gemensam front mot väst och USA som tillfredsställer både Vladimir Putin och Xi Jinping. Washington måste faktiskt hantera samtidigt två militära makter snabbt utvecklande, maktlös, som var fallet med Warszawapakten, att samla dem till en enda enhet för att strukturera och skala sin egen militära makt. Men det militära närmandet mellan Peking och Moskva ökar också, med spridning av bilaterala möten på högsta nivå och gemensamma marin- och luftmanövrer i Indo-Stillahavsområdet.

Deltagande av en styrka på 550 soldater från Folkets befrielsearmé, som kom med pansarfordon av typ 11 och Dongfeng, för att Peace Mission-2021 militärövning organiserat inom ramen för den kollektiva säkerhetsorganisationen, å andra sidan, markerar ett avgörande steg, och med så många konsekvenser, i denna sammanslagning. Övningen kommer att hållas från 11 till 15 september i Orenburg oblast, 400 km öster om Saratov, nära gränsen till Kazakstan. Framför allt kommer den kinesiska militären att åka dit under en 6.300 13 km lång resa med järnväg, vilket utan tvekan visar att Peking nu snabbt kan flytta stora tunga styrkor till Ryssland med järnväg. Faktum är att Folkets befrielsearmé, dess 8000 beväpnade grupper på mer än en miljon män och XNUMX tunga stridsvagnar, på kort tid kunde komma att förstärka de ryska styrkorna i Centralasien, i Kaukasus och till och med i Europa. Åtminstone har de uppenbarligen startat processen för att validera detta koncept.

PLA Type96 Train News Defense | Militära allianser | Militär träning och övningar
Transporten av tunga pansarfordon medför allvarliga begränsningar för spåren och strukturerna (broar, tunnlar) som kan skilja sig från ett land till ett annat, vilket gör det svårt för stora styrkor att röra sig över gränserna med järnväg.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Militär träning och övningar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna